רצון עז לפיצה בשעה 3 לפנות בוקר? שוקולד וחמוצים נראים פתאום שילוב הגיוני? הכל על שבוע 15 וחשקים למזון
שבוע 15 ואצל רוב הנשים ניתן לראות את ההריון ואם לא לראות אז להרגיש בהימנעות מריחות מסוימים, חשק למזון ולעיתים גם דימומים מהאף. למרות הכל רוב הנשים ירגישו טוב יותר בתקופה.
התפתחות העובר בשבוע 15
אורכו של העובר הוא כ 9-10 סנטימטר שלמים והוא כבר נראה יותר ויותר כמו תינוק. משקלו כ- 70 גרם ובבדיקות אולטרסאונד בטח יבדקו גם את קוטר ראשו, שיהיה כ 29 מ""מ, עדיין גדול ביחס לגוף אבל מתחיל לקבל פרופורציות רגילות.
עפעפיו של העובר סגורות אבל הוא מזהה אור ולכן אם תאירו על הבטן עם פנס הוא יוכל לזהות את האור. במקביל אפשר לראות בבדיקת אולטרסאונד את מינו של העובר. בן או בת? זה הזמן לגלות.
מה קורה לאישה בשבוע 15
רצון עז לפיצה בשעה 3 לפנות בוקר? שוקולד וחמוצים נראים פתאום שילוב הגיוני? מסתבר שנשים רבות חשות בשלב זה סלידה או העדפה של מזונות, ולא אם לא תקבלי תותים בשעה 2 לפנות בוקר, התינוקת לא תיוולד עם כתם לידה בצורת תות על הירך. אם התחושה למזונות שונים קיצונית שווה לבדוק אם אין חוסר מיוחד כמו ברזל או ויטמינים.
מה עוד כדאי לדעת על שבוע 15
פיגמנטציה
פעילות הורמונלית וריבוי תאי מלנין יוצרים שינוי בצבע העור בעיקר על הפנים או פס בבטן אבל גם בפטמות. הכתמים ידהו לאחר הלידה אבל חשוב להימנע משמש חזקה כדי למנוע פיגמנטציה באזור הפנים.
אנמיה פיזיולוגית
נפח הדם עולה אבל מספר כדוריות הדם האדומות לא משתנה. לכן לעיתם ספירת דם תראה אנמיה. אין צורך להיבהל אבל תוספי ברזל בשלב זה בהריון מומלצים.
סחרחורות בשכיבה
בשלב זה של ההריון ממליצים לשכב על הצד, כיוון שבשכיבה על הגב נוצר לחץ על כלי הדם שנמצאים לאורך עמוד השדרה ומובילים דם ללב לחץ הדם יורד והתחושה המתקבלת היא של סחרחורת. שכיבה על הצד תמנע את התופעה.
דימומים מהאף ומהחניכיים
בשלב זה שריר הלב גדל והוא מזרים כ-20% יותר דם בגוף, הלחץ על הנימים והורידים גדל. גודש בכלי הדם יכול ליצור דימומים בחניכיים או מהאף.
בדיקות בטרימסטר השני
מה מחכה בטרימסטר השני מבחינת בדיקות קיימות או מומלצות
סקירה מוקדמת
זה ממש הזמן לעשות את הסקירה המוקדמת. למעשה יש עוד שבוע אחד שניתן לעשות אותה. מדובר על בדיקת אולטרסאונד המאפשרת לגלות מומים עובריים באיברים הפנימיים (לב, כליות, ריאות), בגפיים, בפנים ובאזורים נוספים. מדובר על בדיקה המתבצעת בנשים הרות בין השבוע ה-14 לשבוע ה-16 להריון.
התבחין המשולש – חלבון עוברי
מדובר בבדיקה הנערכת בשבוע 16-18 והיא מוכרת בשמות רבים כמו חלבון עוברי, בדיקה משולשת או תבחין משלוש. מדובר בבדיקת סקר שהיא למעשה בדיקת דם פשוטה, שמטרתה לאתר עוברים הנמצאים בסיכון גבוה ללקות בתסמונות גנטיות לרבות תסמונת דאון.
דיקור מי שפיר
בדיקה גנטית של מערך הכרומוזומים בעובר. מערך זה משקף את המטען הגנטי בעובר ומאפשר לאתר מומים מולדים, מחלות והפרעות שונות. הבדיקה מתבצעת בשבוע 18-20 באמצעות החדרת מחט דרך הבטן למי השפיר ושאיבה שלהם על מנת לקבוע אם העובר סובל מתסמונת דאון או מליקויים אחרים בחומר הגנטי.
סקירת מערכות מאוחרת
בשבוע 22-24 ניתן לבצע סקירת מערכות מאוחרת, הנמצאת בסל הבריאות ולה זכאית כל אישה בהריון. מדובר בבדיקת סקירת מערכות הדומה לבדיקה שניתן לבצע בשבוע 14-16. ההבדל הוא בתמונת העובר, הנראית ברורה יותר בשל גודלו.
העמסת סוכר – 50 גרם
הבדיקה נערכת החל משבוע 24 ועד 28 והיא בדיקה המבוצעת לכל הנשים ההרות. הבדיקה מאפשרת לאתר סיכון לסוכרת הריונית.
כדאי לדעת עוד:
-
כל הבדיקות בהריון
-
מה כדאי לאכול בטרימסטר השני
-
על טיסות בהריון – מתי כדאי לטוס ולאן?
-
הכל על פיגמנטציה
* המידע המופיע כאן אינו מהווה המלצה רפואית או המלצה לנקיטת הליך רפואי ואינו מחליף בשום אופן יעוץ רפואי. בכל עניין רפואי יש לפנות לרופא כנדרש. כל המסתמך על המידע המוצג עושה זאת על אחריותו בלבד.