שבועות הריון

שבוע 24 להריון

למעשה השבוע התחיל חודש שישי, מדובר על החודש האחרון בטרימסטר השני, שנחשב לקל ביותר, כיוון שהבטן, שאולי גדלה מאד בחודשיים האחרונים, עדיין לא מאד גדולה. גם הבחילות ותופעות ההריון לא מורגשות אצל רוב הנשים.

שלב זה בהריון מלווה לעיתים בחלומות מוזרים - כל מה שכדאי דעת על חלומות בהריון

התפתחות העובר בשבוע 24

בשבוע 24 גודלו של העובר כ- 30 סנטימטרים. ומשקלו כ- 700 גרם. גופו של העובר מייצר שומן חום הנועד לאזן את טמפרטורת הגוף. הראות שלו ממשיכות להתפתח. בשבוע זה מתפתחות הסתעפויות של הסמפונות מקנה הנשימה. בשבועות הקרובים ועד הלידה הריאות ימשיכו להבשיל.

מה קורה לאישה בשבוע 24

במהלך שבועות ההריון האחרונים, הרחם גדל וזה כבר מורגש במשקל ובכבדות הגוף. גודלו של הרחם כשל כדורגל, והוא ממוקם גבוה, מעל הטבור.

הבטן הגדלה והנמתחת גורמת לעיתים לסימני מתיחה או גרד בעור. הריון גורם לשינויים הורמונליים שונים בגוף. חלק מההורמונים מעכבים את תהליך הבנייה של העור, ושינויים במידת הגמישות של סיבי הקולגן והאלסטין, אחראים על גמישות העור. כל זה יוצר מצב בו העור לא מספיק לייצר רקמות חדשות באותו יחס לגדילה של הבטן והמתיחה של העור, ואת זה רואים בצורת סימני מתיחה. מומלץ למרוח קרם גוף על העור ולהימנע מסבונים חזקים.

מה עוד כדאי לדעת על שבוע 24

טחורים

 העיכול איטי יותר בשלב זה של ההריון והוא לעיתים יוצר תופעה של עצירות. גם עלייה בנפח הדם, עלייה ברמות הפרוגסטרון, הגורם להחלשת שרירי הגוף (כן וגם שרירי פי הטבעת) והלחץ של הרחם הגדל והעובר ,יכולים ליצור טחורים. מה שנשאר זה לשתות הרבה, לדאוג לעשות פעילות גופנית מתונה ובעיקר לדאוג לתזונה עשירה בסיבים.

שיעור יתר

כמו בכל תופעה אחרת גם כאן ההורמונים אשמים והם פועלים יותר על מי שגם כה סובלת משיעור. השינויים ההורמונליים בהריון גורמים לזקיקי שיער שלא היו פעילים להתחיל לפעול, והתוצאה היא שיעור יתר, שיעבור לאחר הלידה.

צרבת

 ההורמונים המשתנים בהריון יוצרים רפיון קל בשרירים ולכן השוער, החוסם את מעבר מיצי העיכול לוושט רפוי קצת יותר. במקביל בסיום ההריון הלחץ של התינוק על הבטן לקראת סוף ההריון לא תמיד נעים, והלחץ יכול ליצור צרבת.

פיגמנטציה

פעילות הורמונלית וריבוי תאי מלנין יוצרים שינוי בצבע העור בעיקר על הפנים או פס בבטן אבל גם בפטמות. הכתמים ידהו לאחר הלידה אבל חשוב להימנע משמש חזקה כדי למנוע פיגמנטציה באזור הפנים.

בדיקות בטרימסטר השני

מה מחכה בטרימסטר השני מבחינת בדיקות קיימות או מומלצות

סקירת מערכות מאוחרת

עדיין ניתן לבצע את סקירת המערכות המאוחרת, הנמצאת בסל הבריאות ולה זכאית כל אישה בהריון. מדובר בבדיקת סקירת מערכות הדומה לבדיקה שניתן לבצע בשבועות 14-16. ההבדל הוא בתמונת העובר, הנראית ברורה יותר בשל גודלו.

העמסת סוכר – 50 גרם

הבדיקה של העמסת סוכר נערכת החל משבוע 24 ועד לשבוע 28 והיא בדיקה המבוצעת לכל הנשים ההרות. הבדיקה מאפשרת לאתר סיכון לסוכרת הריונית.

בבדיקת הסוכר עצמה מומלץ לשלב גם בדיקות דם ושתן רגילות להריון, לבדוק את רמת הברזל, B12 ועוד. זה זמן גם לבדוק נוגדנים ל-Rh - לבעלות Rh שלילי. אם בבדיקה יתגלה שהנוגדנים שליליים, תקבלי זריקת AntiD, שנועדה להגן על העובר מפני אנמיה.

* המידע המופיע כאן אינו מהווה המלצה רפואית או המלצה לנקיטת הליך רפואי ואינו מחליף בשום אופן יעוץ רפואי. בכל עניין רפואי יש לפנות לרופא כנדרש. כל המסתמך על המידע המוצג עושה זאת על אחריותו בלבד.