ויטמינים בהריון: מה צריך לקחת? ויטמינים בהריון: מה צריך לקחת?

ויטמינים בהריון: מה צריך לקחת?

ההריון הוא תקופה מאתגרת פיזית, רוב הנשים מדווחות על עייפות ולעיתים בחילות או הקאות ובמקביל יש רצון לדאוג לתזונה נכונה, לא להחסיר דבר ולדאוג לגוף. מה עושים כשלא תמיד יש תאבון או כשהברזל יורד? נכון שאין כמו תזונה בריאה ונכונה כדי לדאוג לגוף שלנו, אבל בהריון, כשהעובר ""לוקח"" את כל מה שהוא צריך, כדאי לפעמים לתגבר את הגוף שלנו בוויטמינים.

תוספי מזון בהריון וויטמינים בהריון

חומצה פולית – במקומות רבים בעולם, וגם בישראל, נהוג להמליץ על לקיחת חומצה פולית עוד לפני הכניסה להריון. חומצה פולית היא ויטמין חיוני במניעת מומים בתעלת העצבים של העובר. מחקרים הראו שתוספת של חומצה פולית הפחיתה בצורה ניכרת (ב-70%) את הסיכון שהעובר יפתח מום מולד בתעלות העצבים.

ההמלצה מדברת על נטילת חומצה פולית במינון 400 מק""ג 3 חודשים טרם הכניסה להריון ואפשר כמובן גם יותר ועד לסיום ההריון.

הוויטמין עצמו נמצא במזונות רבים כמו ברוקולי, תרד, ירקות עליים, קטניות ועוד אבל קשה לצרוך אותו בכמות מספיקה ולכן ההמלצה על לקיחת תוסף.

מומלץ לצרוך לשלושה חודשים לפני ההריון ועד סופו

ברזל – גם בהנחה שהגעת להריון ללא חסר בברזל או אנמיה, יש סיכוי שערכי הברזל ישתנו במהלך ההריון וכנראה שלרעה. נפח הדם גדל והברזל יורד ולכן מומלץ מאד לעקוב אחרי הרמות שלו ולהתאים לקיחת ברזל בהריון לפי הצורך. לא כדאי להגיע ללידה עם ברזל נמוך כיוון שלחלק מהנשים, גם לאחר הלידה, יש ירידה נוספת. בכל מקרה מומלץ לא להסתמך רק על ברזל כתוסף וגם לצרוך מוצרים עשירים בברזל - בשר בקר רזה, הודו, עוף, קטניות ועוד. שילוב ברזל עם מוצרים עתירי ויטמין סי יעזור בספיגת הברזל.

ברזל וכאבי בטן?

חשוב לזכור שכמות הברזל אותה אנו צורכים בפועל אינה חשובה. החשוב הוא כמות הברזל שגופנו מסוגל לספוג. לידה, הריונות וגם המחזור החודשי יכולים להיות סיבה לברזל נמוך. סביר להניח שלפחות חלק מקוראות הכתבה יטענו שלקיחת ברזל יוצרת אצלן תחושה לא נעימה וכאבי בטן. ניתן היום למצוא תוספי ברזל בנוזל ובאבקה, וכן ברזל עדין, לספיגה טובה ועם פחות תופעות לואי. אם התוסף שהתחלתן איתו לא מוצלח לכן, כדאי לבדוק עם הרופא או הרוקח ולהחליף למשהו אחר.

מומלץ לצרוך לפי צורך ובדיקות דם והמלצת רופא

סידן

העובר זקוק לסידן על מנת לפתח עצמות, שיניים ואפילו שרירים. כמו ביתר המקרים, אם חסר סידן בתזונה, הסידן יילקח מהאמא וממאגריה ויגרום לך חוסר בסידן. בהתייעצות עם הרופא המטפל אפשר להחליט אם התזונה עשירה מספיק בסידן או שכדאי להוסיף תוספות. סידן עצמו נמצא כמובן במוצרי חלב אבל גם בטחינה, קטניות, אגוזים, דגים ועוד.

גם כאן סידן או מזונות עשירים סידן יספגו טוב עם מזונות עשירים בוויטמין C ובמרחק גדול מלקיחת ברזל, שמעט את הספידה של הסידן ולהיפך.

מומלץ לצרוך לאחר התייעצות עם דיאטנית או רופא

ויטמין B6

נימצא קשר בין חוסר בוויטמין B6 לבין בחילות בוקר. הוויטמין לא מומלץ לכל הנשים אבל אם את סובלת מבחילות כדאי להתייעץ עם רופא או רוקח לגבי נטילת ויטמינים, אולי זה יעזור לתחושה הכללית.

מומלץ לצרוך לאחר התייעצות עם דיאטנית או רופא

ויטמין B12

כמעט כולנו מתלוננות על עייפות, ולפעמים באמת התרופה הכי טובה היא שינה, אבל לעיתי מדובר בחוסר בוויטמין B12. לוויטמין B12 יש תפקיד חשוב בבניית החומר הגנטי והחלבונים בגוף. הוא נמצא במזונות שמקורם מהחי כמו בשר, דגים, ביצים ומוצרי חלב. בגופנו קיימים מחסנים של ויטמין B12 שמספיקים לכמה שנים.

תסמינים לחסר בוויטמין B12 :

אנמיה חולשה, עייפות

בעיות זיכרון, דמנציה

דיכאון

מומלץ לצרוך: לפי בדיקות דם והתייעצות עם הרופא

אומגה 3

מה לא נכתב על אומגה 3 וחשיבותה לבריאות שלנו ומסתבר שגם לגבי העובר יש לאומגה 3 חשיבות. מדובר בחומצת שומן החיונית להתפתחות המוח והראייה ואפילו מערכת העצבנים. מומלץ לצרוך אותה לקראת הטרימסטר השלישי.

מומלץ לצרוך לאחר התייעצות עם דיאטנית או רופא

פרוביוטיקה

נדמה שמדובר בתוסף החדש שכולן מדברות עליו אבל למעשה פרוביוטיקה היא שם לכ-400 זנים שונים של חיידקים ""ידידותיים"" חיים במערכת העיכול שעוזרים לתפקוד הבריא של הגוף. החיידקים הידידותיים – הם החיידקים הפרוביוטיים שמספקים לגוף הגנה מפני חיידקים מזיקים. לנשים חשובה הפרוביוטיקה במיוחד במניעת זיהומים פטרייתיים בוואגינה ובשתן, יעילה במניעת דלקות שתן חוזרות.

מומלץ לצרוך: במקרה של כאבי בטן, מעי רגיז ובהמלצת רופא או רוקח

מגנזיום

מגנזיום הינו מינרל חיוני ההכרחי לתפקוד תקין של התאים בגוף. הוא מהווה מרכיב הכרחי בפעילות של כ-300 אנזימים בגוף שאחראיים לתהליכים חשובים כמו: תפקוד תקין של פעילות הלב, לחץ דם תקין, שמירה על מבנה תקין של העצם, ויסות כיווץ השרירים ועוד.

מומלץ לצרוך: מומלץ לקחת תוסף זה אחרי בדיקה.

ויטמין D

טוענים שישראל היא ארץ שטופת שמש ואין סיכוי שדווקא ויטמין D יחסר לנו, אבל מסתבר שגם כאן, בארץ שמשית, נשים רבות סובלות מחוסר בוויטמין D. אנחנו נמצאות בבית ובמשרד ולא תמיד חשופות מספיק לשמש. ויטמין D כמעט שלא נמצא במזונות והוא אחראי לספיגת הסידן, כך שמומלץ לערוך בדיקה ולהחליט אם ישנו חוסר לקחת תוסף.

כדאי לזכור:

לפני הכל כדאי להתייעץ עם רופא לפני לקיחת ויטמינים בהריון ולהתייעץ גם לגבי סוג הוויטמינים. כדאי לדעת שלא תמיד צריכים ויטמינים ולעיתים עודף בוויטמינים מסוימים עשוי להזיק. יש גם ויטמינים שפשוט לא מסתדרים טוב ביחד וכדאי לא לקחת אותם באותו הזמן, לדוגמה, סידן וברזל מפריעים לספיגה האחד של השני ולכן צריך להפריד ביניהם אם לוקחים את שניהם. יש ויטמינים שנמצאים במולטי ויטמין ולכן אין צורך לקחת במקביל ברזל או חומצה פולית, שנמצאת שם ממילא.

לפני לקיחת תוספי מזון חשוב להקפיד על:

  • בדיקה מקיפה אצל רופא.

  • מעקב לגבי ההשפעה של התוסף.

  • במידה ולוקחים עוד תרופות, לבדוק את ההשפעות שלהם.

* המידע המופיע כאן אינו מהווה המלצה רפואית או המלצה לנקיטת הליך רפואי ואינו מחליף בשום אופן יעוץ רפואי. בכל עניין רפואי יש לפנות לרופא כנדרש. כל המסתמך על המידע המוצג עושה זאת על אחריותו בלבד.

EmptyView

הצטרפו למועדון הדיוורים של האגיס

מלאו את הפרטים וקבלו קוד קופון ישירות לנייד שלכם
זה הבייבי הראשון שלי 
בשליחת טופס זה אני מסכים שמידע עליי יישמר במאגרי המידע של החברה והיא תשתמש בו בהתאם ל מדיניות הפרטיות
לקבלת הקופון אנא אשרו קבלת דיוורים ע"י סימון התיבה

 

 

 

 

השאירו מייל ותקבלו מהאגיס

שלל הפתעות, הטבות, קופונים ותכנים שווים במיוחד!

בשליחת טופס זה אני מסכימ/ה שמידע עליי יישמר במאגרי המידע של החברה והיא תשתמש בו בהתאם ל מדיניות הפרטיות

אני מאשר/ת קבלת עדכונים, פרסומים והטבות ממגוון מותגי חברת קימברלי-קלארק ישראל בע"מ באמצעות מיילים ו/או הודעות טקסט. ניתן להסיר את פרטיך מרשימת התפוצה בכל עת