מתכונים

בייבי התחלת לטעום הכל - מתכונים למרק במיוחד בשבילך

בייבי, אתה כבר אוכל וטועם הכל. במיוחד בשבילך אספנו מתכונים טעימים למרק, כי אין כמו סיר מרק חם  

כשמתחיל להיות קריר ורטוב אין חוויה מוצלחת יותר מארוחה חמה בבית ומסיר מרק שמתבשל. מסתבר שמרק יכול להוות ארוחה מושלמת למשפחה כולה וגם לקטנטנים שלנו, בלי קשר מזג האוויר, אלא תמיד. עם ילדים קטנים, מהרגע בו הם יכולים לאכול ירקות, יש יתרון למרק, שעוזר לחשוף למגוון של טעמים וירקות. 

כמה דברים על מרקים שמכינים בבית

הם משביעים ומחממים ויכולים להוות ארוחה שלמה גם לקטנטנים וגם לנו המבגרים. • אתם יכולים להכין את המרק בסור אחד ולטחון אותו לקטנטנים ולכם להשאיר מרק רגיל. • סבתא צדקה. מרק עוף אמיתי מכיל מרכיבים מזינים כמו ויטמינים מקבוצת B, סידן, מגנזיום ואבץ. • מרק עם ירקות כתומים מספק מקור מצוין לבטא קרוטן, המומר בגוף לוויטמין A, שעוזר לתפקוד מערכת החיסון.

מה כדאי לדעת על מרק לקטנטנים

מומלץ לחשוף את הירקות במרק בכל פעם בנפרד, לפני שמציעים מרק מגוון יותר • כאשר אתם מבשלים מרק לקטנים מומלץ להימנע מאבקות מרק ותבלינים חריפים. • אפשר ומומלץ לשלב קטניות עדינות כמו עדשים או אטריות או אורז במרק • כדאי לטחון את המרק בשלבים הראשונים ואם בישלתם גם עוף או בשר, הפרידו את העצמות.

מתכון למרק כתום מצרכים למרק כתום ל-5 מנות: • 1  גזר • 1 בצל • 1 קישוא • 150 גרם דלעת • בטטה בינונית • חצי כוס עדשים כתומות שטופות ומושרות במים חמים • 2 גבעולי סלרי • פטרוזיליה וכוסברה איך מכינים מרק כתום? • לסיר מים רותחים מכניסים קוביות גזר, בטטה, בצל, קישוא, דלעת וסלרי חתוך. • לאחר שהמרק רותח מוסיפים את העדשים, הפטרוזיליה והכוסברה וממשיכים לבשל על להבה נמוכה כשעה. • מסירים מהאש, מוציאים את הירק וטוחנים. • ניתן להקפיא במנות, המתכון מאפשר 5 מנות לפעוט

מתכון למרק תירס

מצרכים ל-5 מנות מרק תירס: • שקית תירס קפוא  • כרישה אחת • ביצים • עוף אפשר כנפיים או שני חלקי כרעיים – ניתן לוותר על העוף אבל אם רוצים לייצר מנה של ארוחה עולל חלבון, ניתן להשתמש גם בעוף. • 4 כפות שמן קנולה 

איך מכינים מרק תירס?

פורסים את החלק התחתון (הלבן) של הכרישה לפרוסות. את פרוסות הכרישה מניחים בסיר עם שמן קנולה ומערבבים עד שזה משחים מעט. כעת מוסיפים את העוף ומערבבים יחד עם 4 כוסות של מים. מוסיפים את התירס  - משלושה קלחים או מקופסא/שקית ברגע שהמרק מבעבע (רותח) טורפים ביצה או שתיים מעל המרק וכך נוצרים נטיפי הביצה. לבשל על אש נמוכה לפחות חצי שעה. מפרקים את הבשר מהעוף ומעבירים הכול לבלנדר (אפשר גם ידני). מרסקים קלות – אמורה להתקבל מחית צהובה, טעימה ובריאה. הרחבת המתכון עבור המבוגרים: לפני שמוסיפים את הביצה כדאי לתבל בקצת פטרוזיליה, סויה, שמן שומשום – ואפשר מעט אבקת מרק 

מתכון למרק עוף 

מתכון ל- 5 מנות

המצרכים לחמש מנות מרק לקטנטנים:

שתי כפות שמן זית 2 חלקי עוף – כרעיים או כנפיים גזר אחד  1 תפוח אדמה או בטטה כמה קוביות דלעת 1 בצל שורש וגבעול סלרי קישוא אחד תוספות לבריאות: סלק אדום, שום תוספת טעימה: אורז, אטריות

אופן ההכנה: ממלאים בסיר 4 ליטר מים ומרתיחים על הגז מוסיפים את העוף ושוב מביאים לרתיחה. מומלץ לשפוך את המים לאחר הרתיחה עם העוף ולהרתיח שוב. מוסיפים, סלרי, בצל, שני שיני שום, גזר ומביאים לרתיחה. רק בסוף מוסיפים את הירקות הרכים, כגון קישוא, תפוח אדמה. לתינוקות שרק התחילו לאכול - אחרי בישול ארוך ומלא בריחות נעימים, מוציאים את העוף לצלחת בצד, מפרקים אותו ומחזירים רק את הבשר ואז טוחנים

מרק עדשים

המצרכים לחמש מנות: • בצל גדול • 2 כוסות עדשים ירוקים שטופים מסוננים ומושרים כמה שעות במים רותחים • 2. שיני  שום • 2.גזרים • 2. תפוחי אדמה בינוניים • חצי שורש של סלרי לא חובה –רצוי חתוך לקוביות • חבילת עגבניות מרוסקות  או 5 עגבניות טריות שתרסקו בעצמכם. • אבקת מרק עוף – אפשר בהחלט לוותר (לא יותר מ 2 כפיות) • פטרוזיליה לטעם (רבע חבילת או לפי הטעם) • מלח, פלפל, טיפת כמון לטעם

איך מכינים מרק עדשים משרים את העדשים לכמה שעות • שוטפים ומסננים את העדשים– בשלב זה הילדים יהנו לעזור לכם לשטוף את העדשים במסננת. • מרסקים עגבניות, אפשר גם להשתמש בחבילת עגבניות מרוסקות. • קוצצים את הבצל, השום , השורש סלרי והגזר • חותכים את תפוחי האדמה לקוביות. • מטגנים את הבצל, השום, השורש החתוך והגזר במעט שמן זית , כשהכול מזהיב מוסיפים את העדשים ,עגבניות מרוסקות ,תפוחי האדמה הפטרוזיליה ומלאים מים בגובה העדשים – כך שיכסו את כל התבשיל ירקות. • כשהמרק רותח מוסיפים תבלינים מלח ,אבקת המרק  וקצת כמון.

מתכון למרק בריאות

מתכון ל5 מנות

מצרכים: למרק בריאות

כוס קטניות – גריסים, עדשים ושעועית (אפשר במקום גריסים – פסטה קטנטנה או אורז ) • בצל אחד • שום – 2 שיניים • 1 גזר • כמה גבעולי סלרי • 1 קישוא • 2  עגבניות קלופות קצוצות • חופן פטריות מיובשות קצוצות דק. • מלח פלפל • מרק עוף או ציר מרק עוף

אופן ההכנה:   יוצקים שמן זית לתחתית סיר כבד ומחממים על להבה גבוהה . • לשמן החם מוסיפים את הירקות לפי סדר הקושי, מתחילים בגזר ומסיימים עם העגבנייה • כשהירקות מתרככים קצת, מוסיפים את הקטניות ומערבבים (ואת הפסטה/אורז/גריסים תלוי מה בחרתם) • מוסיפים מים בכמות שמכסה הכול. • מתבלים עם מלח, פלפל, מרק עוף או ציר מרק עוף מוכן אם יש לכם. • מחכים לרתיחה אחת ואז מחלישים את האש. משאירים את המרק על אש נמוכה כמה שיותר זמן יותר טוב. חשוב לערבב מדי פעם.