שבוע 31 וחודש שביעי עוד מעט מסתיים ואת כבר עם בטן גדולה ועובר ששוקל כקילו וחצי. הידעת שבשלב זה יש הבדלים במשקל בין עוברם זכריים ועוברים נקביים? הבנות בשלב הזה שוקלות בממוצע כ 100 גרם פחות מהבנים.
התפתחות העובר בשבוע 31
העובר ממשיך לגדול. אורכו כ- 41 סנטימטרים, ומשקלו כבר כ- 1,500 גרם. כזכור לך המשקל והגודל לא מדויקים כיוון שלכל עובר עקומת גדילה שלו ומשקל שלו. יש תינוקות שייוולדו במשקל 2.800 ויש שייוולדו במשקל של כמעט 4 קילו וכולם יהיו בסדר. העובר ממשיך להתמלא בשכבות השומן הנאגרות מתחת לעורו.
מה קורה לאישה בשבוע 31
הבטן גדלה וגם השדיים. בשבוע 31 השדיים של חלק מהנשים מייצרים קולוסטרום - החלב הראשוני. השדיים גדולים יותר ויש נשים שכבר מרגישות שמטפטף חלב מהן. זה הזמן לקנות חזיות נוחות או אולי אפילו חזיות הנקה.
זהו שלב בו חלק מהנשים מרגישות צירים. ברוב הפעמים אלו הם צירים מדומים. צירים מדומים או בשמם הרפואי צירי בריקסטון היקס, הם צירים המגיעים בדרך כלל בסוף ההריון החל משבוע 27, הם מרגישים כמו התקשות בבטן, מלווים בכאב, אבל הם לא צירים המובילים ללידה. ברקסטון היקס הקרויים על שם הרופא שזיהה אותם לראשונה, נגרמים ממתיחת שרירי הרחם ממש כמו צירי הלידה האמיתיים. צירי ברקסטון עוזרים לגוף להיערך ללידה על ידי מתיחה והרפיה של שרירי הרחם, אף שהם אינם גורמים לפתיחה של צוואר הרחם
צירי בריקסטון היקס הם לא צירים סדירים ובדרך כלל מפסיקים במנוחה או בשתייה מרובה. הרפיה, או אמבטיה ושכיבה על הצד יעצרו אותם, לעומת צירים אמיתיים שימשיכו ויתגברו גם במנוחה.
צירים מדומים חלשים יותר מצירי לידה וקצרים יותר. אם זו לידה ראשונה קשה באמת להשוות לדבר האמיתי, אבל אם את מרגישה שהם חזקים מאד ולא נרגעים במנוחה, כדאי להתייעץ עם רופא.
אם עוד לא נרשמת - כדאי לחשוב בשלב זה על קורס הכנה ללידה - על קורסים להכנה ללידה ניתן לקרוא כאן http://huggies.co.il/Articles/pregnancy/birth-preparations/childbirth-preparation
מה עוד כדאי לדעת על שבוע 31
טחורים – העיכול איטי יותר בשלב זה של ההריון והוא לעיתים יוצר תופעה של עצירות. גם עלייה בנפח הדם, עלייה ברמות הפרוגסטרון, הגורם להחלשת שרירי הגוף (כן וגם שרירי פי הטבעת) והלחץ של הרחם הגדל והעובר ,יכולים ליצור טחורים. מה שנשאר זה לשתות הרבה, לדאוג לעשות פעילות גופנית מתונה ובעיקר לדאוג לתזונה עשירה בסיבים.
צרבת - ההורמונים המשתנים בהריון יוצרים רפיון קל בשרירים ולכן השוער, החוסם את מעבר מיצי העיכול לוושט רפוי קצת יותר. במקביל בסיום ההריון הלחץ של התינוק על הבטן לקראת סוף ההריון לא תמיד נעים, והלחץ יכול ליצור צרבת.
סימני מתיחה -הריון גורם לשינויים הורמונליים שונים בגוף. חלק מההורמונים מעכבים את תהליך הבנייה של העור, ושינויים במידת הגמישות של סיבי הקולגן והאלסטין, אחראים על גמישות העור. כל זה יוצר מצב בו העור לא מספיק לייצר רקמות חדשות באותו יחס לגדילה של הבטן והמתיחה של העור ואת זה רואים בצורת סימני מתיחה.
אילו בדיקות מצפות בטרימסטר השלישי?
הערכת המשקל
בשבוע 30-32 מבוצעת הערכת משקל. הערכת משקל היא לעובר כמובן ולא לך 😊 והמטרה לראות שקיימת גדילה תקינה ועקבית של העובר והשלייה במצב טוב.
ניטור דופק העובר
שבוע 34-35 ייבדק הדופק העוברי. זוהי לא בדיקה שנערכת לכל הנשים, אלא רק בהחלטת רופא או בעקבות ירידה בתנועות העובר.
תרבית נרתיקית ל GBS :- לסטרפטוקוקוס B
הבדיקה מתרחשת בשבוע 34-36 לנשים נשאיות של החיידק. אישה שהתרבית שלה חיובית תקבל עירוי אנטיביוטיקה לאחר הלידה כדי למנוע הדבקה של היילוד בחיידק.
* המידע המופיע כאן אינו מהווה המלצה רפואית או המלצה לנקיטת הליך רפואי ואינו מחליף בשום אופן יעוץ רפואי. בכל עניין רפואי יש לפנות לרופא כנדרש. כל המסתמך על המידע המוצג עושה זאת על אחריותו בלבד.