שבוע 35 שבוע 35

שבוע 35 להריון

שבוע 35 והעובר גדול וממלא את הרחם. לך צפוף, קצת כבד ולא תמיד נוח לישון. זהו שלב בו לעיתים מתחילים גרודים בגוף, החזה גדל ואת יכולה להבין שהלידה מתקרבת. ההמלצות הן להכין תיק לידה כבר בשלב זה ולדאוג בתוכו לדברים לך, לתינוק וגם למי שילווה את הלידה שלך.

רעיונות מה לשים בתיק ללידה אפשר לקבל כאן

מה אפשר לעשות עד הלידה – אוסף רעיונות לכל מה שכדאי לעשות דווקא עכשיו

התפתחות העובר בשבוע 35

העובר ממשיך לגדול בקצב וכרגע משקלו כ- 2.4 קילוגרם. זוכרים שמשקל עובר גדול ממשקל עוברית בממוצע ולכל עובר משקל שלו שיכול להיות שונה גם בחצי קילו מעובר אחר. אורכו של העובר מעל 45 סנטימטרים.

העובר כאמור גדול ודי צפוך לו ברחם. רוב העוברים לא יסתובבו או ישנו מנח בשלב זה ואצל רובם הראש נמצא כרגע כלפי מטה, מוכן ליציאה מהרחם. אם התינוק נמצא במצב עכוז בטח יציעו לך שיטות היפוך שונות או תכנון לידה בניתוח קיסרי

מה קורה לאישה בשבוע 35

כבד לך, הבצקות ממשיכות, בעיקר ברגלים והרופאים ממשיכים להמליץ על ספירת תנועות עובר. זה שלב בו תתבקשי גם לעשות בדיקת שתן ולחץ דם כדי לשלול רעלת הריון.

בשלב זה ובטח גם לפני, ישנו לחץ על שלפוחית השתן ולעיתים תחושה של בריחת שתן בעיקר בזמן שיעול או ההתעטשות. חשוב להתחיל לתרגל תרגילים לחיזוק רצפת האגן, ולדעת שאפשר לטפל בנושא.

זהו שלב רגשי לא פשוט לחלק מהנשים. ביחד עם השמחה שרב ההריון כבר מאחוריך, יש חששות לגבי הלידה וניסיון להבין מה את רוצה מהלידה עצמה. הפחדים והחששות הם מוכרים ועוברים על רוב הנשים, גם בלידה שנייה שלישית ויותר. כדאי לקרוא על הלידה ולדבר עם חברות או עם הרופא המטפל ולא להישאר לבד עם החששות או הפחדים.

אחת הדרכים להתמודד עם הפחדים או החששות היא לנסות לבנות תוכנית לידה, שתעזור לך להבין מה את מצפה מהלידה. https://www.huggies.co.il/pregnancy-and-birth/giving-birth/birth-plan-2 התוכנית עוזרת ליולדת להבין מה היא מצפה החל משלב משככי כאבים, בדיקות, ליווי בחדר לידה וגם אחרי הלידה לגבי הנקה, ביות ועוד.

זה שלב שבו גם כדאי להכיר את הזכויות שלך לאחר הלידה ובחופשת לידה וכמובן מתי את יכולה לצאת לחופשת לידה.

מה עוד כדאי לדעת על שבוע 35

עיסוי פירנאום - פרינאום הוא האזור המפריד בין פי הטבעת לבין הנרתיק ויש לידות בהן הפירנאום נפגע בזמן הלידה מהלחץ ומיציאת התינוק החוצה. קרעים גדולים יוצרים מגוון של בעיות לאחר הלידה כמו בעיה בשליטה בסוגרים, כאבים בזמן קיום יחסי מין ועוד. ישנה המלצה של חלק מהמילדות והדולות לבצע עיסויים באזור. יש רופאים שיטענו שגם בלי עיסוי הגוף משחרר בתהליך הלידה חומרים הגורמים לאלסטיות של הנרתיק ולגמישות עצמות האגן. זו כמובן בחירה שלך.

טחורים – העיכול איטי יותר בשלב זה של ההריון והוא לעיתים יוצר תופעה של עצירות. גם עלייה בנפח הדם, עלייה ברמות הפרוגסטרון, הגורם להחלשת שרירי הגוף (כן וגם שרירי פי הטבעת) והלחץ של הרחם הגדל והעובר ,יכולים ליצור טחורים. מה שנשאר זה לשתות הרבה, לדאוג לעשות פעילות גופנית מתונה ובעיקר לדאוג לתזונה עשירה בסיבים.

תרבית נרתיקית ל GBS :- לסטרפטוקוקוס B - הבדיקה מתרחשת בשבוע 34-36 לנשים נשאיות של החיידק. אישה שהתרבית שלה חיובית תקבל עירוי אנטיביוטיקה לאחר הלידה כדי למנוע הדבקה של היילוד בחיידק.

שבוע 1

שבוע 2

שבוע 3

שבוע 4

שבוע 5

שבוע 6

שבוע 7

שבוע 8

שבוע 9

שבוע 10

שבוע 11

שבוע 12

שבוע 13

שבוע 14

שבוע 15

שבוע 16

שבוע 17

שבוע 18

שבוע 19

שבוע 20

שבוע 21

שבוע 22

שבוע 23

שבוע 24

שבוע 25

שבוע 26

שבוע 27

שבוע 28

שבוע 29

שבוע 30

שבוע 31

שבוע 32

שבוע 33

שבוע 34

שבוע 35

שבוע 36

שבוע 37

שבוע 38

שבוע 39

שבוע 40

שבוע 41

* המידע המופיע כאן אינו מהווה המלצה רפואית או המלצה לנקיטת הליך רפואי ואינו מחליף בשום אופן יעוץ רפואי. בכל עניין רפואי יש לפנות לרופא כנדרש. כל המסתמך על המידע המוצג עושה זאת על אחריותו בלבד"

EmptyView

הצטרפו למועדון הדיוורים של האגיס

מלאו את הפרטים וקבלו קוד קופון ישירות לנייד שלכם
זה הבייבי הראשון שלי 
בשליחת טופס זה אני מסכים שמידע עליי יישמר במאגרי המידע של החברה והיא תשתמש בו בהתאם ל מדיניות הפרטיות
לקבלת הקופון אנא אשרו קבלת דיוורים ע"י סימון התיבה

 

 

 

 

השאירו מייל ותקבלו מהאגיס

שלל הפתעות, הטבות, קופונים ותכנים שווים במיוחד!

בשליחת טופס זה אני מסכימ/ה שמידע עליי יישמר במאגרי המידע של החברה והיא תשתמש בו בהתאם ל מדיניות הפרטיות

אני מאשר/ת קבלת עדכונים, פרסומים והטבות ממגוון מותגי חברת קימברלי-קלארק ישראל בע"מ באמצעות מיילים ו/או הודעות טקסט. ניתן להסיר את פרטיך מרשימת התפוצה בכל עת