מערכת האגיס
אוכלים בריא
יום שני, 13 באפריל 2015
על אוכל, ילדים ועצמאות
יום העצמאות של המדינה כאן והוא סיבה טובה לדבר על עצמאות תינוקות ופעוטות בנוגע לתזונה. עד כמה לאפשר לפעוט להיות עצמאי ולהחליט מתי הוא שבע ומה כדאי לדעת על אכילת קטנטנים
עצמאות ילדים בתזונה
אחד הסימנים הברורים ביותר לכך שתינוק או פעוט הופך לעצמאי היא היכולת שלו לאכול לבד או להראות העדפות לגבי המזון שלו. לא תמיד מדובר ע שלב קל לנו ההורים, שמעוניינים לשלוט קצת על האכילה.
חשוב לזכור – תינוקות וילדים קטנים יודעים לווסת את אכילתם בהתאם לצורכיהם. כאשר המזון שלהם לא מספק אותם, הם יאכלו יותר ולחילופין, כאשר המזון משביע אותם הם יפסיקו לאכול .יש פעוטות שישאירו מזון בצלחת ויש כאלה שיאכלו הכול ולכן אין צורך לרוץ אחר הפעוט עם הכפית, לספר לו סיפור על מנת שיסיים את כל הצלחת או להכריח אותו לסיים את האוכל, מכוון שבדרך הזאת אתם עלולים לקלקל את התחושות הטבעיות של הרעב והשובע.
מה מומלץ לעשות?
התאימו את הצלחת לגיל הילדים הסכו"ם המתאים וישיבה יציבה.
הציעו כמויות קטנות וידעו את הילד שהוא יוכל לקבל תוספת אם ירצה.
לימדו להכיר את ילדכם – שימו לב לכמויות שנשארות בצלחת. ילדים מעדיפים מזונות ספציפיים ואותם יעדיפו לאכול. אם אתם יודעים שהילד לא אוהב מזון מסוים שאותו הכנתם לארוחה, הניחו רק כף אחת ממנו על הצלחת, ואמרו לו שאם ירצה יוכל לקבל עוד.
אם הילד אינו מעוניין לאכול את כל המזון שעל הצלחת, קבלו זאת כעובדה שהוא שבע.
הקפידו על תבנית ארוחות מסודרות.
תנו לילד להיות עצמאי: הניחו קערת ירקות על השולחן ותנו לו להגיש לעצמו, אם ירצה עוד ייקח מנה נוספת.
זכרו שהילד שלכם לא מבוגר ולכן כמות המזון שנמצאת בצלחת היא יותר קטנה משלכם.
תהליך התאמת הכמויות לוקח זמן ובדרך זו הילד שומר לאורך השנים, על המנגנון הטבעי של רעב ושובע.
שימרו על אכילה משותפת, ארוחות קבועות, אכילה עצמאית של הפעוט ואווירה נינוחה. כך הילד שלכם ילמד לאכול נכון לאורך כל השנים.