משחקים ופעילויות

קמפינג משפחתי

קמפינג משפחתי וטיול אוהלים זה באמת כיף כמו שמספרים. נכון שזה נראה לעיתים כמו הרפתקה של תנועת-נוער או של טיפוסים רוחניים, שימצאו את השלווה איפה שלא יזרקו אותם ולא של משפחה ממוצעת, בטח לא עם תינוקות וילדים קטנים. אבל מסתבר שאם מתארגנים נכון אפשר ליהנות מאד ולאסוף חוויות מיוחדות משפחתיות.

לפני שמעמיסים חצי בית על האוטו בואו ננסה לעשות סדר:

עם מי לטייל?

 אפשר עם משפחה, אבל הכי כיף זה עם חברים להרפתקה. משפחה או חבר'ה "באותו ראש" שלכם, ורצוי מאוד שגם כל הילדים של כולם יסתדרו ביניהם. גם אם הגילאים שונים, יש לפעמים הפתעות, הגדולים מאוד אוהבים להפעיל את הקטנים והקטנים רק נהנים מזה.

איפה לטייל?

 יש מספר אפשרויות: אלו שפחות מנוסים או המפונקים יותר, ימצאו עצמם באתרי קמפינג מסודרים עם שירותי שמירה, מקלחות ושירותים ויש כאלו המציעים אוהלים מוכנים. להרפתקניים יותר מחכות אינספור פינות חמד מקסימות להתנחל בהם לאורך הנחלים (חשוב שהמים יהיו רדודים מאוד כדי שיהיה אפשר באמת ליהנות מהם עם הילדים). אנשי-הים מוזמנים להיזרק באחד מהחופים המאפשרים לינה (מומלצים חוף מכמורת, חוף דור, או אכזיב המהמם). איפה שלא תהיו חשוב שהמקום יהיה מוצל!

מה לקחת?

במקרה של קמפינג, שלב האריזה הוא השלב שכולם היו רוצים לדלג עליו, אבל לא צריך להילחץ יותר מידי, כי ביקור בחנויות של ציוד טיולים ייתן לכם הרבה רעיונות כמו נר מיוחד נגד יתושים, מזרנים מתנפחים ועוד כל-מיני דברים נחמדים. ובמקרה הכי גרוע, תמיד אפשר לקנות בדרך (או בסטייה מהדרך) את כל מה ששכחנו ולשמח איזה מוכר בצרכנייה שכוחת-אל. שתפו את הילדים באריזות ותנו לכל אחד מהם תיק אישי, שבו יארזו את המשחקים שלהם, חוברת ציור וצבעים ואפילו דיסקים שהם רוצים לשמוע במהלך הנסיעה.

מה חשוב לקחת עם ילדים:

אוהל:  אוהלים פשוטים וטובים שעושים את העבודה לא עולים יותר מידי (בסביבות 150 ₪). ודאו שהגודל מתאים למשפחה שלכם (מגודל של ארבעה אנשים ומעלה). כבר שמעתי על משפחה חד-הורית של אם וילדה שנכנסו באוהל משחק של איקאה. ואם כבר אוהל משחק, אז רצוי לקחת לילדים הצעירים את האוהל של הכדורים, רק שאת הכדורים תשאירו בבית, והוא ישמש אותם במהלך היום ל"מחנה".

קירוי : קודם-כל מיקום האוהל חייב להיות מוצל. לצד האוהל, צרו אזור הצללה לשעות שהשמש מכה מסדינים, שמשיה, והמקצועיים יקימו צלון מעולה שמגן מהשמש ויוצר אוירה ביתית, מגבשת ונעימה.

מחצלת: המחצלת מיועדת לישיבה/רביצה ואותה מניחים על מפתן האוהל כדי למנוע כניסת חול לא רצוי. לאלו הממוקמים על החוף: מומלץ להניח גיגית מים לטבילת הרגליים טרם הכניסה "הביתה" (אותה גיגית גם תשמש אמבטיה לרחיצת התינוקות שבחבורה). אם אין מקום באוטו לגיגית – אפשר להשתמש בבריכה מתנפחת.

תאורה : נושא שנשכח לעיתים הוא עניין התאורה בלילה. חובה סוללות ופנס מרכזי (פנס חירום, פנס נטען ואפילו מערכת התאורה של הרכב המשפחתי תבוא לעזר) את הילדים כדאי לאבזר בפנסים אישיים והכי נוח, פנס ראש, ולצאת איתם לטיול פנסים לילי. חוויה מיוחדת ובלתי-נשכחת – שחקו איתם במשחקי-לילה – לשמוע קולות, זיהוי חיות, ספרו להם סיפור.

רהיטים  : שולחן  מתקפל עם כסאות זה מושלם, אבל זה לא חובה באזורים שבהם יש שולחנות פיקניק, מתנה מהמדינה. לעומת-זאת, על כסאות-ים נמוכים אל תוותרו בשום-אופן.

ציוד שינה:   מזרנים, כריות (אל תוותרו על כריות! אתם עוד תודו לנו!), סדינים, שקי-שינה ושמיכות. כל משפחה בהתאם להרגלי השינה ומה שנוח לחבר'ה. לתינוקות יש לול נייד וכילה שזה פתרון מצוין גם לשעות היום. תינוקות נהנים מאוד לשכב בטבע, עם משב רוח נעים ואקשן מסביב. אני מכירה תינוקות ששינה בטבע הייתה הספתח לשנת לילה רציפה, אז יש למה לצפות!

מסביב לאוכל: המניקות ייהנו מפטור מלא מדאגות כך שלקוח אחד כבר לא דורש שום אריזה מיוחדת.. אבל, עם כל הכבוד ליונקים, יש עוד צבא שצועד על קיבתו, ולכן הצטיידו בצידניות, קרח (הרבה!), ציוד מנגל, גז (מגוונת בעיקר את תפריט הבוקר המשפחתי בביצים ושתייה חמה ומאפשרת ניקוי סטרילי לבקבוקים וגם הכנת אוכל מרוסק טרי לצעירים שבשלב המרקים למיניהם), כלי מטבח (סיר קטן ומחבת רצוי מהסוג הפחות יוקרתי של כלי-הבית.) סכין חדה, סכו"ם פלסטיק (עם ילדים חשוב מאוד לא לשכוח כפיות!), צלחות, קערות, כוסות לשתייה חמה וקרה, פותחן, קופסאות אחסון, לפחות 2 בקבוקים לתינוקות, סקוטש וסבון כלים.

אוכל: הרבה מים, פירות, ירקות לסלט, תפו"א תמיד טוב (עטופים בניר כסף לקומזיץ או שישמשו כמחית פירה לקטנים), קלחי תירס, בשרים מותאמים לילדים (עוף, קציצות, נקניקיות), שימורים זה הלהיט (טונה, תירס, אפונה), פסטה, פיתות (נוח מאוד להכניס בהן את כל הארוחה), קרקרים, עוגיות, חלב ושוקו עמיד, קורנפלקס (למי שאין קערות אפשר בכוס חד-פעמית עם כפית), שמן, לימון, מלח, מרשמלו ל"על האש" ושאר חטיפים לפינוק. לשותים מבקבוק, הביאו תחליף חלב ורצוי גם כלי לחלוקת מנות.

זכרו שהכנת האוכל בטבע לוקחת יותר זמן, כך שצריך להיערך לזה: מבוגר אחראי ייקח על עצמו את תפקיד "צוות הבידור" ויעסיק את הילדים במשחק, בעזרה בהכנת האוכל או בטיול קצר. אגב, את ארוחת הערב השתדלו להכין לפני החשיכה, זה הרבה יותר נוח מפתרונות תאורה שונים. כדי למנוע קלקולי-קיבה מיותרים, ארגנו את הארוחות כך שהאוכל הפחות עמיד ייאכל קודם ובהמשך את הדברים היותר עמידים ואפשר כמובן גם להתפנק במסעדה.

ביגוד: ארזו לפי ימים את בגדי היום-יום אבל זכרו שבסופו של דבר הילדים יסתובבו רוב היום בבגדי-ים או Huggies Little Swimmers. הוסיפו לאלה כובעים, בגדים ארוכים לערב, מגבות, נעלי מים וזוג נעלים סגורות.

וגם : מצית/גפרורים, נגד יתושים, שקיות ניילון ושקיות זבל (למדו את הילדים לשמור על הסביבה!), קרם הגנה, נייר טואלט, חיתולים (כ-7 חיתולים ליממה או שפשוט לקחת חבילה), הרבה מגבונים (המצאת המאה), סבון, מברשות ומשחת שיניים, פלסטרים ותרופות בסיסיות להורדת חום (שלא נדע אבל צריך להיערך גם לזה), חבל דק לתליית כביסה (או שפשוט תולים על דלת פתוחה של האוטו), מנשא לתינוקות, ציוד ומשחקי-ים (מצופים, גלגל-ים, דליים, כפות, כדור וכו'), חומר כתוב על אזור הקמפינג , מפות, ספרי טיולים, תדפיסו מהאינטרנט קצת על אטרקציות ומסלולים באזור.

בערב, זה זמן איכות מדהים לקומזיץ (אספו יחד עם הילדים את העצים/ענפים למדורה), חידונים מאולתרים, משחקי קולות, סיפורים, אפשר גם להביא כלי-נגינה ולשיר יחד או להיעזר במערכת של האוטו. אחרי שהילדים נרדמים, תנו גם זמן לעצמכם לנוח וליהנות מהשקט ואפילו כדאי להתפנק בארוחת לילה שנייה ואמיתית.

ועוד מילה (או קצת יותר) לגבי הבטיחות: בטיול מסוג זה יש הרבה מוקדי-סכנה (אש, מים, מיני חיות ויתושים ועוד "מוקשים" בדרך)  כך שכדי ליהנות מכל הכיף, חשוב לשמור על בטיחות המשפחה ולדבר עם הילדים על מה אסור ומה מותר