הפרשות בהריון הפרשות בהריון

הפרשות בהריון – סיבה לדאגה או תופעה, בקטנה?

נשים רבות נבוכות לדבר עליהן, אבל האמת היא שהפרשות הן תופעה נורמלית לחלוטין, שחשוב לדבר עליה. כדאי שתדעי – רוב ההפרשות הן סטנדרטיות ולא דורשות טיפול, אך הפרשות "צבעוניות" עלולות להצביע על בעיות, הנה מה שצריך לדעת ולעשות

לפני הכל בואי ננשום ונירגע – הפרשה מוגברת מהנרתיק היא נורמלית, ופעמים רבות מופיעה כבר בתחילת ההריון. בזמן ההריון השליה מפרישה רמות גבוהות של אסטרוגן, שגורם להפרשה המוגברת. לכן, הפרשה שקופה, גם אם היא בכמות גבוהה מהרגיל, היא לא סיבה לדאגה. אבל כן – צריך בהחלט להגיד שקיימות הפרשות שעלולות להצביע על בעיות רפואיות.

הפרשות מהנרתיק בהריון – לא תמיד הן תקינות

הפרשות צבעוניות או מגרדות עלולות להעיד על דלקות חיידקיות או פטרייתיות. יש בנרתיק איזון עדין בין חיידקים, ופעמים רבות בהריון מופר האיזון בין החיידקים הטובים לבין המזיקים. המקרה הנפוץ ביותר הוא כשאישה בהריון לוקחת אנטיביוטיקה לטיפול בדלקת שתן נפוצה. הטיפול מחייב אנטיביוטיקה, אך בעקבות הטיפול האיזון העדין משתנה, ועלולות להיווצר דלקות פטרייתיות עקשניות.
למה זה קורה? כדי למנוע מחיידקים לחיות בנרתיק ובסביבתו בזמן ההריון, קורה תהליך פיזיולוגי שמגביר את החומציות בנרתיק, ופטריות לא סובלות את הסביבה הזו. אבל כשהאישה נוטלת אנטיביוטיקה, שלמרבה הצער פוגעת גם באוכלוסיית החיידקים הטובים שמפרישים את החומצה – הנרתיק נעשה בסיסי יותר, ונוצרת לחיידקים הרעים סביבה נוחה להופיע ולהתרבות. בשלב הזה מטפלים בפטרייה באמצעות תכשירים אנטי-פטרייתיים, והכי חשוב להחזיר את האיזון ואת אוכלוסיית החיידקים הטובים לאזור. בו זמנית נעזרים במוצרים שנועדו לסייע באיזון חומציות הנרתיק – תכשירים שאפשר לאכול או לשתות, ויכולים לסייע להגברת החומציות בנרתיק וכך לפתור את בעיית הפטריות.

סוגי דלקות בנרתיק

אופי ההפרשה, הצבע והמרקם שלה יכולים לספר לנו הרבה על המקור שלה ועל הגורם לה. ולא רק – גם התחושה שהיא גורמת.
הפרשה לבנה וגושית, שדומה קצת לגבינת קוטג', מלווה בגרד מטריד ונפיחות בשפתי הנרתיק תעיד בדרך כלל על זיהום פטרייתי. הוא לא מסוכן לעובר וגם לא לאימא, אבל הוא מאוד מטריד ופוגע בשגרת היום.
אם להפרשות שלך יש ריח חריף שמזכיר קצת דגים, וההפרשה נוזלית עם צבע צהבהב, זה בדרך כלל מעיד על דלקת חיידקית. גם בדלקת חיידקית יהיו גרד ואפילו צריבה, אבל בניגוד לדלקת פטרייתית שאפשר לחיות איתה למרות אי-הנוחות, בדלקת חיידקית עלולים להיות סיבוכים בהריון וסיכון ללידה מוקדמת.
חשוב שתדעי – אבחנה מדויקת דורשת בדיקה של רופא או רופאת נשים. אנחנו מאבחנים ובודקים את המצב, ואם צריך – לוקחים תרביות מהנרתיק, רואים מה צומח מהתרבית, ולפי זה מטפלים. חשוב שתדעי, שכל טיפול יכול לגרום לשינויים בנרתיק, כך שלכל טיפול עשויות להיות תופעות לוואי.

מה חשוב לדעת על טיפול בפטריות בשליש ההריון הראשון

ישנה טענה רווחת שתכשירים אנטי-פטרייתיים בטיפול מערכתי עלולים לפגוע בעובר בטרימסטר הראשון, ולכן אנחנו נמנעים מהם בתחילת ההריון, ומחכים להמשך כדי לטפל בפטרייה רק אחרי שבוע 14.
לפי אופי הנרתיק אנחנו מתאימים את האנטיביוטיקה שאפשר ליטול דרך הנרתיק או דרך הפה, כך שאם יש עקצוץ או כאבים, יש מגוון משחות שמכילות סטרואידים ומסייעות להרגיע את המקום.
  • הפרשות חומות או שחורות: דימום בנרתיק מתחמצן ועלול להפוך להפרשה חומה או שחורה.
  • הפרשה אדומה: מדובר בדימום טרי. צריך לבדוק היכן השלייה, האם יש נגע צווארי והאם משהו קדם לדימום הזה.
  • הפרשה ירוקה: יכולה להיות פטרייתית או חיידקית. חיידק הטריכומונס, למשל, גורם להפרשה ירוקה ועלול לגרום לכאבים ואי-נוחות, אך אפשר לטפל בו מקומית או מערכתית ברגע שמזהים.
  • הפרשה צהובה: הפרשה לא תקינה. בקטריה וגינוסיס הוא חיידק מחולל מחלה, שיכול לגרום להפרשה צהובה – מדובר בחיידקים אופייניים שעלולים להיות מסוכנים, וסטטיסטית יש עדויות שקושרות אותם ללידה מוקדמת. הדלקת יכולה להימשך זמן רב, ובתחילת ההריון עלולה לפגוע באורך הלידה. אך אל דאגה – קיים טיפול (גם מקומי) שבטוח לעובר ומסייע לפתור את הבעיה.

הפרשה שקופה – אין סיבה לדאגה

הפרשה שקופה שלא מלווה בעקצוץ או כאבים אינה מעידה על בעיה. אבל שימי לב שאם הצבע שלה כבר לא שקוף, אם יש אודם, רגישות וכאבים (בזמן יחסי מין או בכלל) זה עלול להעיד על דלקת בנרתיק או בצוואר הרחם, שמחייבת טיפול – פני לרופא כדי לאבחן את הבעיה ולטפל בה.
לאחר שרופא הנשים יבדוק אותך וישאל מספר שאלות, הוא ידגום תרבית מהנרתיק שלך, וישלח אותה למעבדה. התשובות יתקבלו בדרך כלל בתוך 24 שעות. סוגי ההפרשות האלו מחייבים פנייה בהקדם לרופא נשים, כדי להבין את הסיבות להן וישלול סכנה לך ולהריון.

הפרשות בשליש השלישי של ההריון – למה כדאי לשים לב?

כן, את יכולה להבחין בהפרשות גם בשליש השלישי, והן לא בהכרח סימן לדאגה, עם זאת כדאי שתשימי לב להפרשות מימיות מרובות, שעלולות להעיד על ירידת מים, וחשוב לזהות.

ירידת מים עלולה להתפרש כהפרשה

ירידת מים היא מימית, ממושכת ויש לה ריח מאוד אופייני. ואף על פי שהיא שונה לחלוטין מכל הפרשה, עדיין יש נשים שמפרשות את ירידת המים כהפרשה מימית וצלולה. אם את לא בטוחה אם זו הפרשה או ירידת מים – ובעיקר אם הגעת לטרימסטר השלישי של ההריון – כדאי לגשת לבדיקה כדי לדעת בוודאות אם מדובר בהפרשה או בירידת מים.

בייבי, הגיע הזמן לסכם את מה שצריך לדעת על הפרשות בהריון

הפרשות שיכולות להיות נורמליות במהלך ההיריון והן לא בהכרח מעידות על בעיה. עם זאת, אם את סובלת מהפרשות "צבעוניות", גרד או ריח לא נעימים – כדאי לפנות לרופא. את בשליש השלישי להיריון וסובלת מהפרשות מרובות? אולי מדובר בירידת מים שטרם זוהתה, וחשוב לפנות לבדיקה.

EmptyView

הצטרפו למועדון הדיוורים של האגיס

מלאו את הפרטים וקבלו קוד קופון ישירות לנייד שלכם
זה הבייבי הראשון שלי 
בשליחת טופס זה אני מסכים שמידע עליי יישמר במאגרי המידע של החברה והיא תשתמש בו בהתאם ל מדיניות הפרטיות
לקבלת הקופון אנא אשרו קבלת דיוורים ע"י סימון התיבה

 

 

 

 

השאירו מייל ותקבלו מהאגיס

שלל הפתעות, הטבות, קופונים ותכנים שווים במיוחד!

בשליחת טופס זה אני מסכימ/ה שמידע עליי יישמר במאגרי המידע של החברה והיא תשתמש בו בהתאם ל מדיניות הפרטיות

אני מאשר/ת קבלת עדכונים, פרסומים והטבות ממגוון מותגי חברת קימברלי-קלארק ישראל בע"מ באמצעות מיילים ו/או הודעות טקסט. ניתן להסיר את פרטיך מרשימת התפוצה בכל עת