הדרך הטובה ביותר להתמודד עם עקיצות יתושים ועם הגרד המלווה אותם הוא פשוט להימנע מהעקיצה. אפשר למרוח חומרי שונים המונעים מהיתושים להתקרב ולעקוץ או להשתמש במכשירים חשמליים שונים שיעזרו להרחיק את היתושים. היתושים נוטים לעקוץ לעת ערב, למעשה זו היתושה העוקצת. כך שאם אתם יוצאים החוצה בערב כדאי לצאת עם בגדים ארוכים או להתמרח היטב בחומרים נגד עקיצות.
גם שמירה על סביבה יבשה וייבוש כל מקור מים יכול לעזור, כיוון שיתושים נמצאים בסביבת מחים עומדים, כמו בעדניות או בכלי מים שנשארו בחצר או במרפסת שלכם.
אבל אם כבר נעקצנו, אנחנו או הקטנטנים, כדאי לשמוע מה הסבתא מציעה להתמודד עם עקיצות.
אלוורה
הצמח המוכר כתרופת סבתא לכוויות, לכוויות שמש או לעקיצות, יעיל תמיד. הג'ל בתוך עליו הבשריים של הצמח מקלים על הגרוד ועל האדמומיות
טבליות נגד צרבת
טבליות נגד צרבת מפוררות ומעורבבות עם מים, יצרו מעין משחה. את המשחה מורחים על העקיצה. בטבליות ישנם חומרים בסיסיים המפרקים את הארס החומצי ומקלים על הגרד.
כדאי לדעת- לא להשתמש על ידי ילדים שיכולים להכניס את היד לפה ולאכול את האבקה.
שיבולת שועל
רחיצה באמבט שיבולת שועל היא תרופת סבתא ידועה, וממליצים עליה גם במקרה של גרד, אסטמה של העור או אבעבועות רוח. ניתן להקל עם שיבולת שועל את גרד העקיצות על ידי ערבוב שיבולת שועל במים ולהניח על האזור.
גם כאן מומלץ להשגיח שהילדים לא יכניסו את המשחה, הטבעית אמנם, לפה.
דבש
הדבש מחטא ומאלחש את המקום והוא מכונה "האנטיביוטיקה של הטבע". תכונותיו האנטיספטיות של הדבש יעזרו גם בעקיצות. מרחו את הדבש על המקום.
כדאי לדעת- דבש לא מומלץ לתינוקות מתחת לגיל שנה ולכן אל תמרחו תינוקות בגיל הזה שיכולי להכניס יד לפה ולאכול את הדבש. וכמובן אל תשאירו את הדבש על הגוף בשעת השינה, כדי לא למשוך חרקים למקום.