בריאות וטיפול בתינוק

עיטוף תינוקות

עיטוף תינוקות הטרנד החוזר, להרגעה של התינוק ושינה טובה יותר. איך עושים את זה צעד אחרי צעד

עד לפני רגע הם היו בסביבת הרחם המוגנת ופתאום הם במיטה גדולה, ללא גבולות ומגע. המרחב הזה יכול להיות מפחיד והתחושה של התינוק לעיתים נראית לא רגועה. החיבוק שלנו והמגע מרגיעים, אבל מה קורה כשאנחנו רוצים להניח את התינוק מהחיבוק העוטף שלנו? לפעמים התינוק נבהל מהמעבר למיטה או לעריסה, לעיתים הוא פשוט מתעורר ואנחנו שוב עוטפים אותו בחיבוק.

שיטת העיטוף, שהיתה נהוגה שנים רבות, וחזרה שוב להיות טרנדית, מיועדת בדיוק לשינה טובה יותר ותחושה מוגנת לבייבי הקטן. העיטוף מסייע לתינוק הנולד במעבר מהרחם אל העולם, באמצעות המנח שבו הרגליים והירכיים כרוכים כפי שהיה ברחם. בזכות העיטוף תינוקות ישנים טוב יותר, מצליחים להירגע בקלות, העיטוף מפחית קוליק וכאבי גזים. בעת השכיבה על הגב גוברת תופעת רפלקס מורו, אותו אפקט בו הידיים נפתחות במעין בהלה. העיטוף מרגיע את התינוק, מדמה שכיבה על הבטן גם בעת שכיבה על הגב, מונע את נפנוף הגפיים ולפיכך מאפשר שינה ארוכה יותר ואיכותית יותר.

מאיזה גיל ועד איזה גיל לעטוף את התינוק?

אין גיל נכון לעיטוף תינוקות וכמובן גם לא גיל להפסיק את העיטוף. רצוי לעטוף את התינוק בטרמסטר הרביעי, כלומר ממש מהלידה, ועד גיל 3-4 חודשים. בהמשך ניתן לעטוף באופן חלקי שהידיים של התינוק משוחררות או לייצר עיטוף רופף יותר.

במה עוטפים את התינוק?

ישנם חיתולי טטרא גדולים, המיועדים לעיטוף או שמיכות דקות ונעימות, כל מה שהוא נעים ורצוי מכותנה, יעשה את העבודה.

איך עוטפים את התינוק?

כדי לדעת איך לעטוף אפשר להיעזר בסרטוני יוטיוב

מניחים בד על המיטה ומקפלים את אחד הקצוות. מניחים את התינוק כשהראש על המשטח והכתפיים על הבד המקופל ועוטפים את התינוק עם הבד . העיטוף צריך להיות הדוק יחסית כדי שהתינוק לא ישחרר את ידיו.