כיסא אוכל הוא אחד האביזרים הכי שימושיים בגיל הצעיר והוא תופס בדרך כלל מקום לא קטן ליד שולחן האוכל. הורים מוצאים עצמם מאכילים את הפעוט או התינוק או פשוט יושבים לידו כשהוא אוכל, וכמעט שלא אוכלים ביחד איתו. הסיבות מגוונות, רוני אמא של זואי מספרת: "עד שאני מכינה את האוכל ומאכילה אותה אין לי כמעט זמן לאכול. זואי גם רק בת שנה וחצי ותמיד לשבת לידה ולאכול בנחת נשמע כמו משימה בלתי אפשרית, היא זורקת לפעמים את האוכל, לפעמים סתם משחקת בו. איכשהו אני מוצאת את עצמי אוכלת בעמידה ולא ליד השולחן או חוטפת משהו".
גם ליטל אמא לשניים, לא רואה איך אפשר לאכול ארוחות משפחתיות ומה הטעם: "הגדולה בת 3, חשוב לי שתאכל ולא תקשקש והקטן בן שנה לא מדבר כך שהביחד הזה של ארוחה משפחתית נראה לי מיותר".
מסתבר שגם עם קטנטנים יש חשיבות לארוחות משפחתיות והן לא מיותרות ויכולות להתקיים עם קצת מאמץ. החשיבות שלהם רבה לילדים אבל גם לכם ההורים, כדי שתאכלו ארוחות באופן רגוע ולא בעמידה או תוך כדי הכנה.
מחקרים שנעשו בעולם הראו קשר בין דפוסי אכילה ותזונה של נערים ונערות לבין ארוחות משפחתיות ודפוסי ארוחות קבועות שהתבססו מגיל צעיר.
למה להקפיד על ארוחה משפחתית?
ככל שתרבו לאכול ארוחות משותפות תחשפו את הילד למבחר מזונות מגוון יותר.
אכילה משותפת מהווה מודל בריא לילדים, גם צעירים.
מחקרים מראים שלילדים האוכלים לפחות 3 ארוחות משותפות- משפחתיות בשבוע, יש סיכוי קטן יותר לסבול מעודף משקל בגילאי בית ספא וכמובן לאכול מזון בריא יותר.
ארוחות משפחתיות משפיעות גם על תזונת ההורים וגם על זאת של הילדים, והם עשירות יותר בחלבון וסידן.
ארוחות משפחתיות הן מקום לדבר עם הילדים ולשוחח על היום שהיה ולייצר אווירה נעימה.
מה קורה כשיש פער גילאים או צרכים שונים?
לא כולם צריכים לאכול את אותו הדבר ובטח לא את אותן הכמויות. חשוב לדאוג למבחר ולשעה נוחה לכולם.
לפעמים הילדים הקטנים או סרבני האכילה יחשפו למגוון וינסו אותו, כך שיש יתרון לגילאים שונים של אחים.
גם אם יש מגוון גילאים שונים בין אחים חשוב להדגיש שהארוחה היא זמן משפחתי נעים ולכן יושבים סביב לשולחן.
הארוחה לא חייבת להיות מורכבת או מיוחדת, גם חביתה וסלט היא ארוחה טובה לישיבה סביב לשולחן.