שבת בבוקר, זמן מצוין לשבת כל המשפחה, לארוחה כייפית ומתוקה. די בריאה ומתאימה לכל כמעט לכל גיל. מומלץ לשלב את הקטנטנים בארוחה הטעימה מהשלב בו הם יכולים לאכול מוצרי חלב וביצים
.
המצרכים:
• 2 כוסות קמח תופח
• 2 ביצים
• 1 1/2 כוסות חלב
• 1/4 כפית אבקת סודה לשתייה
• 1/3 כוס סוכר
• 50 גר' חמאה שהתרככה מעט.
ניתן להמיר את הקמח בקמח מלא ולהוסיף שקית אבקת אפייה או בקמח כוסמין ואת החמאה ניתן להמיר בשמן קוקוס
אופן ההכנה:
1. אם הילד כבר מספיק גדול תנו לא לעזור לכם לשים הכול בקערה
2. שיטה מומלצת היא: לקחת מסננת מעל קערה (זה גם יוסיף כייף לעבודה של הילד) לנפות את הקמח וכך לנקות אותו.
3. להוסיף לקמח את אבקת הסודה לשתייה.
4. עם היד (הנקייה כמובן) יוצרים חור באמצע קערת הקמח לתוכו נשבור את הבייצים
5. מוסיפים חלב , סוכר.
6. לערבב הכול היטב.
7. מומלץ להניח במקרר את כל הבלילה לחצי שעה שיהיה נוח לעבוד איתה. אני יודעת שאין לכם סבלנות אבל זה שווה.
8. לקחת מחבת ולשים על הגז, לשים מעט חמאה לחכות עד שהיא נמסה.
9. לשים במחבת בעזרת כלי קטן 1/4 כוס של הבלילה ותראו איך נוצר עיגול יפה לחכות שהבלילה מתייצבת ונוצרות בועות קטנות מלמעלה ואז להפוך.
10. להוציא לצלחת הגשה שזה זהוב ויפה.
11. ולטגן באותה הצורה את כל הבלילה.
ישנם אין סוף תוספות ואפשרויות.
תותים, בננות, גבינה, מייפל, סוכר חום, ממרח שוקולד וכו'.