קל להזמין מרק תירס ממסעדה סינית בסביבה, אבל זה לעולם לא יהיה בריא וטעים כמו זה שאנחנו מכינים בבית. מסתבר שהכנת מרק תירס היא משימה קלה וטעימה
המצרכים:
כרישה
ביצים
עוף – 2 פולקע או כרעיים
שמן קנולה או מחמאה
סיר
מים
אופן ההכנה:
לוקחים את החלק התחתון (הלבן) של הכרישה ופורסים אותו לפרוסות.
את פרוסות הכרישה מניחים בסיר עם מחמאה או שמן קנולה ומערבבים עד שזה משחים מעט.
כעת מוסיפים את העוף ומערבבים יחד עם 4 כוסות של מים.
מוסיפים את התירס – רצוי קפוא או מקלח תירס (לא משימורים)
היום תינוקות מעל גיל שנה כבר יכולים לאכול ביצה אז ברגע שהמרק מבעבע (רותח) פתחו ביצה או שתיים מעליו ושקשקו פנימה עם מזלג, וכך נוצרים נטיפי הביצה.
ממשיכים לבשל על אש נמוכה עם מים מבעבעים לפחות חצי שעה
לפרק את הבשר מהעוף ולהעביר הכול לבלנדר (אפשר גם ידני) לרסק קלות – אמורה לצאת לכם מחית צהובה טעימה ובריאה.
הרחבת המתכון עבור המבוגרים:
לפני שפותחים את הביצה על הכל מוסיפים קצת פטרוזיליה, סויה, שמן שומשום – מעט מרק עוף לתיבול
שיהיה לכם בתאבון