בלי לספור קלוריות: מתכון לסופגניות

אין ספק חנוכה מנצח בכמות הקלוריות שאפשר לאכול בארוחה ולמרות זאת מי מוכן לוותר על לביבות ועל סופגניות?

אחת השאלות שעולה לגבי סופגניות היא האם לטגן או לאפות אותן? כנראה שלא אנחנו נצליח להכריע בסוגיה האם לטגן סופגניות או לאפות אותן. מי שלא מעוניין לטגן בשמן עמוק יכול לאפות בתבנית שקעים ולרסס בתרסיס שמן את הבצק לפני האפייה.

אם בחרתם לטגן מומלץ להניח לאחר הטיגון על נייר אפייה לספוג את עודפי השמן ולפזר את אבקת הסוכר לאחר כמה דקות, על מנת שלא תיספג בשמן עצמו.

מתכון לסופגניות מיוחדת

סופגנייה מיוחדת במילית קרם ערמונים ושוקולד לבן, מתכון של השף מאיר רוזנברג השף הראשי במלון רימונים גלי כנרת

חומרים

חומרים ל- 12 סופגניות

500 גרם קמח

2 ביצים

100 גרם מרגרינה

25 גרם שמרים

קורט מלח

1/2 כוס סוכר

1/4 כוס שמן

2 כוסות מים פושרים

שמן לטיגון

חומרים לקרם ערמונים

0.5 ק"ג ערמונים

1/2 ליטר שמנת

200 גרם שוקולד לבן

3 כפות אבקת נוגט

2 כפות סוכר חום

אופן הכנה של הסופגניות

1.מערבבים את השמרים עם 1/4 כוס מים וכף קמח ומשרים כ-5 דקות.

2.מקציפים את הביצים והסוכר.

3. ממסים את המרגרינה.

4. מערבבים את כל החומרים ולשים עד לקבלת בצק אחיד. נותנים לבצק לנוח כ -30 דקות.

5. יוצרים 12 עיגולים מהבצק, ונותנים לבצק לנוח עוד כ-30 דקות.

6. מחממים את השמן ומטגנים את הסופגנייה מכל צד עד לקבלת צבע זהוב.

אופן הכנה קרם ערמונים

1.חורצים את הערמונים ואופים בתנור בחום 200 מעלות 15 דקות, לאחר מקלפים את הערמונים.

2. מערבבים את הערמונים עם השמנת, אבקת הנוגט והסוכר ומרתיחים בחום נמוך שתי דקות.

3. לאחר שמורדים מהאש, מוספים את השוקולד הלבן ומערבבים עד שהשוקולד נמס.

4. מעברים את הקרם למעבד מזון וטוחנים עד לקבלת מחיית קרמית ואחידה.

5. מקררים את הקרם ומזלפים לתוך הסופגנייה.

מתכון לספינג'

לא חייבים רק סופגנייה אפשר גם ספינג'. מדובר במאכל שמקורו בצפון אפריקה והוא, כמו הסופגנייה, עשוי מבצק שמרים ומטוגן בשמן. ההבדל הוא שהספינג' נאכל עם דבש.

מתכון לספינג' של השף קונדיטור יורם ממן ל'הדר סיטי טאואר' ר"ג

חומרים:

750 קמח

3/4 כוס שמן

1/2 כוס מים

5 ביצים

1/2 כוס סוכר

מעט מלח

וסוכר וניל

ושקית אבקת אפיה

סירופ:

3 כוסות מים

3 כוסות סוכר

2-3 פריסות לימון

זמן בישול כ 10 דקות

אופן ההכנה:

יוצרים בצק מכל המצרכים. נותנים לנוח כשעה יוצרים עיגולים עם חור או לחלופים כדורים מטגנים בשמן עמוק

כ 5-7 דקות מכל צד .

לאחר מכן טובלים בסירופ ומגישים!

מתכון נוסף לספינג'

של קרן אור מהבלוג לאישה הדתית והחרדית

החומרים:

1 ק"ג קמח שמרים אסם

חצי כוס סוכר

חצי כפית מלח

4 כוסות מים פושרים(800 מ"ל)

אופן ההכנה

מערבבים את כל החומרים עד לקבלת בצק מעט דביק. מתפיחים חצי שעה.

לאחר שהבצק תפח מכין צלוחית קטנה עם שמן, ומחממים שמן במחבת עמוקה,

טובלים את האצבעות בשמן, לוקחים כדור בצק מהעיסה, עושים חור באמצע וזורקים בעדינות לשמן החם במחבת.

מטגנים משני הכיוונים.

מפזרים מעל אבקת סוכר או סוכר רגיל.

מתכון לסופגניות מהירות

הנקראות גם סופגניות אשל

כולנו מכירים את הסופגניות האלה מהילדות. הן קלילות וטעימות וכמובן ממש לא עגולות, אלא יוצאות בכל מיני צורות והעיקר אפשר להכין אותן במהירות בלי לתכנן יותר מדי או לחכות שיתפחו. הן יכולות להוות ארוחת ערב טעימה או נשנוש.

החומרים

כוס ורבע קמח תופח או קמח רגיל עם אבקת אפיה.

3 כפות סוכר

ביצה אחת

גביע אשל ואם אין אפשר שמנת או אפילו יוגורט

אם רוצים להפוך לפרווה להחליף את האשל בשמנת צמחית

כף ברנדי (לא חובה אבל משדרג)

כפית תמצית וניל

אופן ההכנה:

מערבבים הכל היטב בכף גדולה

נוצר בצק דביק כמעט נוזלי

מחממים שמן עמוק ומעבירים את הבצק עם מצקת לשמן (שימו כחצי מצקת)

להנמיך את האש כדדי שהבלילה תאפה מבפנים

להוציא מהשמן למגבת סופגת.

אין ספק חנוכה מנצח בכמות הקלוריות שאפשר לאכול בארוחה ולמרות זאת מי מוכן לוותר על לביבות ועל סופגניות?

אחת השאלות שעולה לגבי סופגניות היא האם לטגן או לאפות אותן? כנראה שלא אנחנו נצליח להכריע בסוגיה האם לטגן סופגניות או לאפות אותן. מי שלא מעוניין לטגן בשמן עמוק יכול לאפות בתבנית שקעים ולרסס בתרסיס שמן את הבצק לפני האפייה.

אם בחרתם לטגן מומלץ להניח לאחר הטיגון על נייר אפייה לספוג את עודפי השמן ולפזר את אבקת הסוכר לאחר כמה דקות, על מנת שלא תיספג בשמן עצמו.

מתכון לסופגניות מיוחדת

סופגנייה מיוחדת במילית קרם ערמונים ושוקולד לבן,  מתכון של השף מאיר רוזנברג השף הראשי במלון רימונים גלי כנרת

חומרים

חומרים ל- 12 סופגניות

500 גרם קמח

2 ביצים

100 גרם מרגרינה

25 גרם שמרים

קורט מלח

1/2 כוס סוכר

1/4 כוס שמן

2 כוסות מים פושרים

שמן לטיגון

חומרים לקרם ערמונים

0.5 ק"ג ערמונים

1/2 ליטר שמנת

200 גרם שוקולד לבן

3 כפות אבקת נוגט

2 כפות סוכר חום

אופן הכנה של הסופגניות

1.מערבבים את השמרים עם 1/4 כוס מים וכף קמח ומשרים כ-5 דקות.

2.מקציפים את הביצים והסוכר.

3. ממסים את המרגרינה.

4. מערבבים את כל החומרים ולשים עד לקבלת בצק אחיד. נותנים לבצק לנוח כ -30 דקות.

5. יוצרים 12 עיגולים מהבצק, ונותנים לבצק לנוח עוד כ-30 דקות.

6. מחממים את השמן ומטגנים את הסופגנייה מכל צד עד לקבלת צבע זהוב.

אופן הכנה קרם ערמונים

1.חורצים את הערמונים ואופים בתנור בחום 200 מעלות 15 דקות, לאחר מקלפים את הערמונים.

2. מערבבים את הערמונים עם השמנת, אבקת הנוגט והסוכר ומרתיחים בחום נמוך שתי דקות.

3. לאחר שמורדים מהאש, מוספים את השוקולד הלבן ומערבבים עד שהשוקולד נמס.

4. מעברים את הקרם למעבד מזון וטוחנים עד לקבלת מחיית קרמית ואחידה.

5. מקררים את הקרם ומזלפים לתוך הסופגנייה.

מתכון לספינג'

לא חייבים רק סופגנייה אפשר גם ספינג'. מדובר במאכל שמקורו בצפון אפריקה והוא, כמו הסופגנייה, עשוי מבצק שמרים ומטוגן בשמן. ההבדל הוא שהספינג' נאכל עם דבש.

מתכון לספינג' של השף קונדיטור יורם ממן ל'הדר סיטי טאואר' ר"ג

חומרים:

750 קמח

3/4 כוס שמן

1/2 כוס מים

5 ביצים

1/2 כוס סוכר

מעט מלח

וסוכר וניל

ושקית אבקת אפיה

סירופ:

3 כוסות מים

3 כוסות סוכר

2-3 פריסות לימון

זמן בישול כ 10 דקות

אופן ההכנה:

יוצרים בצק מכל המצרכים. נותנים לנוח כשעה יוצרים עיגולים עם חור או לחלופים כדורים מטגנים בשמן עמוק

כ 5-7 דקות מכל צד .

לאחר מכן טובלים בסירופ ומגישים!

מתכון נוסף לספינג'

של קרן אור מהבלוג לאישה הדתית והחרדית

החומרים:
1  ק"ג קמח שמרים אסם
חצי כוס סוכר
חצי כפית מלח
4  כוסות מים פושרים(800 מ"ל)

אופן ההכנה
מערבבים את כל החומרים עד לקבלת בצק מעט דביק. מתפיחים חצי שעה.
לאחר שהבצק תפח מכין צלוחית קטנה עם שמן, ומחממים שמן במחבת עמוקה,
טובלים את האצבעות בשמן, לוקחים כדור בצק מהעיסה, עושים חור באמצע וזורקים בעדינות לשמן החם במחבת.
מטגנים משני הכיוונים.
מפזרים מעל אבקת סוכר או סוכר רגיל.

מתכון לסופגניות מהירות

הנקראות גם סופגניות אשל

כולנו מכירים את הסופגניות האלה מהילדות. הן קלילות וטעימות וכמובן ממש לא עגולות, אלא יוצאות בכל מיני צורות והעיקר אפשר להכין אותן במהירות בלי לתכנן יותר מדי או לחכות שיתפחו. הן יכולות להוות ארוחת ערב טעימה או נשנוש.

החומרים

כוס ורבע קמח תופח או קמח רגיל עם אבקת אפיה.
3  כפות סוכר
ביצה אחת
גביע אשל ואם אין אפשר שמנת או אפילו יוגורט

אם רוצים להפוך לפרווה להחליף את האשל בשמנת צמחית

כף ברנדי (לא חובה אבל משדרג)
כפית תמצית וניל

אופן ההכנה:

מערבבים הכל היטב בכף גדולה
נוצר בצק דביק כמעט נוזלי

מחממים שמן עמוק ומעבירים את הבצק עם מצקת לשמן (שימו כחצי מצקת)

להנמיך את האש כדדי שהבלילה  תאפה מבפנים

להוציא מהשמן למגבת סופגת.

אין ספק חנוכה מנצח בכמות הקלוריות שאפשר לאכול בארוחה ולמרות זאת מי מוכן לוותר על לביבות ועל סופגניות?

EmptyView

הצטרפו למועדון הדיוורים של האגיס

מלאו את הפרטים וקבלו קוד קופון ישירות לנייד שלכם
זה הבייבי הראשון שלי 
בשליחת טופס זה אני מסכים שמידע עליי יישמר במאגרי המידע של החברה והיא תשתמש בו בהתאם ל מדיניות הפרטיות
לקבלת הקופון אנא אשרו קבלת דיוורים ע"י סימון התיבה

 

 

 

 

השאירו מייל ותקבלו מהאגיס

שלל הפתעות, הטבות, קופונים ותכנים שווים במיוחד!

בשליחת טופס זה אני מסכימ/ה שמידע עליי יישמר במאגרי המידע של החברה והיא תשתמש בו בהתאם ל מדיניות הפרטיות

אני מאשר/ת קבלת עדכונים, פרסומים והטבות ממגוון מותגי חברת קימברלי-קלארק ישראל בע"מ באמצעות מיילים ו/או הודעות טקסט. ניתן להסיר את פרטיך מרשימת התפוצה בכל עת