חג חנוכה בפתח ואיתו ריח סופגניות ולביבות. מסתבר שלביבות לא חייבים להכין מתפוחי אדמה וניתן להפוך אותן לבריאות הרבה יותר ולארוחת ערב טעימה ומזינה. יש אפילו מתכונים ללא ביצים ומתכונים המשלבים אגוזים או סוגי קמח שונים. מתכונים ללביבות מוצלחות ומפתיעות וטיפים להכנת ה- מאכל של חנוכה.
כדאי לטגן?
טיגון טעים ומצריך שמן. למעשה רוב המבשלים מעדיפים לטגן לביבות. הטיגון חסכוני בזמן, והוא לא רק טעים למרבית האנשים אלא גם שומר על מרבית הערכים התזונתיים של הירקות.
איך לבחור שמן לטיגון?
בחנויות מבחר גדול של שמנים. החל משמן סויה, שמן קנולה, שמן תירס ועוד וגם שמן זית, שמן קוקוס, שנראה יותר כמו חמאה, וכמובן חמאה ומרגרינה. מומלץ לטגן בשמן זית או בשמן קוקוס. הבעיה ששמן קוקוס הוא דומיננטי מאד והטעם שלו משתלט על המאכלים.
לא חייבים לטגן:
אפשר לטגן במהירות לביבות אבל ניתן גם להניח את הלביבות על נייר אפייה משומן ולשמן אותן היטב ולהכניס לתנור שחומם מראש. הטעם יהיה טעים והתוצאה בריאה יותר ומופחתת קלוריות באופן משמעותי, אבל כמובן שהאפייה לא מתחרה בטיגון
לביבות מיוחדות
השף מאיר רוזנברג השף הראשי במלון רימונים גלי כנרת, במתכונים של מאכלי החג המסורתיים עם טוויסט ההופך אותם לעכשוויים ומיוחדים. מומלץ לנסות ולהבין שלביבות יכולות להיות משהו אחר ומרגש:
לביבות בננות וקוקוס – חומרים ל-15 לביבות
חומרים:
8 יח' בננות
1.5 כוס קוקוס
4 ביצים
5 כפות סוכר
3 כפות אבקת סוכר
כפית תמצית וניל
קורט קינמון
1 כוס קמח
10 גרם אבקת אפיה
שמן לטיגון
אופן הכנה
לפרוס את הבננות לפרוסות.
לערבב את כל החומרים יחד וליצור לביבות בעזרת כף.
לטגן בשמן חצי עמוק עד לקבלת גוון חום זהוב.
בהגשה לפזר אבקת סוכר.
לביבות בננות צילום שף מאיר רוזנברג – שף ראשי מלון רימונים גלי כנרת
לביבות פלפלים קלויים – חומרים ל-15 לביבות
מתכון נוסף של השף מאיר רוזנברג
חומרים
1 ק"ג פלפל אדום
1ק"ג פלפל ירוק
1 ק"ג פלפל צהוב
1 כוס קמח
4 ביצים
10 גרם אבקת אפיה
1 כף טרגון קצוץ
כפית שום קצוץ
מלח, פלפל שחור גרוס
שמן לטיגון
1/2 כוס שמן זית
אופן הכנה
1.מתבלים את הפלפלים בשמן זית, מלח, פלפל שחור גרוס.
2. קולים את הפלפלים בגריל.
3. מקלפים את הפלפלים וחותכים אותם לרצועות.
4.מערבבים את כל החומרים יחד ומטגנים עד לקבלת צבע חום זהוב
לביבות בטטה
מתכון פשוט וטעים של מורן פרנקל מהבלוג בא לי ביס
חומרים:
4 בטטות שמנמנות.
1 תפוח אדמה חייכן.
1 ביצה.
4-5 שיני שום (אפשר להוריד או להוסיף).
150 גרם גבינה בולגרית – אפשר להמיר בכל גבינה קשה אחרת.
3-5 כפות קמח – לפי העין שלא יהיה רטוב מידי.
מלח פלפל.
אופן ההכנה
מגרדים את הבטטה ואת תפוח האדמה
מגרדים את הגבינה
מוסיפים ביצה, מלח פלפל וקמח
מערבבים הכל ומטגנים
אפשר להגיש עם מטבל יוגורט ושום/שמיר
לביבות קולרבי וירקות של רות פוזדירקה מהבלוג יצירה של הלב
מצרכים:
2 קולרבי גדול, מקולף וחתוך לרצועות דקיקות
1 גזר או בטטה מקולף, קצוץ לרצועות דקיקות
2 קישואים חתוכים לרצועות דקיקות
1 תפו"א בינוני מקולף חתוך לרצועות דקיקות
2 ביצים
מלח ופלפל לפי טעם
2 כפות פאנקו (פירורי לחם יפניים)
1 כף קמח
שמן לטיגון
אופן ההכנה:
בקערה גדולה יש לערבב היטב את כל הירקות הקצוצים, להוסיף את התיבול, הביצים, הפאנקו והקמח.
לתערובת אחידה.
במחבת חמה עם השמן, בעזרת כף יש ליצור לביבות ולשטח אותן קלות.
לטגן משני הצדדים עד להשחמה יפה.
לביבות קלאסיות
חומרים ללביבות קלאסיות ומעולות של סתיו אדם, כי אי אפשר חג בלי מתכון אחד קלאסי של לביבות תפוחי אדמה- לביבות תפוח אדמה הלאטקס של אבא
חומרים
4 תפוחי אדמה
בצל
2 ביצים טרופות
חצי כוס קמח תופח
חצי כפית מלח
5 טיפות תמצית חמאה
הכנה
סתיו מספר שאבא שלו היה מגרר את תפוחי האדמה על הפומפייה, מיד אחר כך בצל אחד גדול מגורר גם הוא. הוא מוסיף חצי כוס של קמח לבן תופח , 2 ביצים טרופות , חצי כפית מלח ואת הסוד הקטן שלו 5 טיפות של תמצית חמאה סוד קטן שעושה את ההבדל בין הלביבות שכולם מכירים ללאטקס של אבא
את הכל מטגנים במחבת ואוכלים בתאבון