במסמכים הרלוונטיים של משרד הבריאות הישראלי, לא קיימת התייחסות מספקת לנושא תזונת ילדים ותינוקות צמחונים וטבעונים. לעומת זאת ארגון התזונה האמריקאי והאקדמיה האמריקאית לרפואת ילדים מסבירים תזונה צמחונית וטבעונית מתוכננת היטב יכולה להיות בריאה עבור תינוקות ופעוטות
מג'דרה מהירה
עדשים הם קטניה אהובה וקלה לבישול. אין צורך להשרות אותה שעות במטבח מבחינה בריאותית עדשים מהווים מקור טוב לחלבונים, הן מכילות ויטמינים חיוניים ומלאות בסיבים תזונתיים.
רכיבים:
1 כוס עדשים ירוקות
3 כפות שמן זית
2 בצלים קצוצים דק ו2 שיני שום
2 כוסות אורז מלא
תבלינים לפי הטעם, מומלץ כמון, שום, מלח ופלפל
מבשלים את האורז בסיר גדול יותר מהמתוכנן. הבישול לפי ההוראות על גב האריזה.
סוגרים את הסיר ומורדים מהאיש
שוטפים היטב את העדשים ומומלץ להשרות אותם כמה שעות.
מבשלים את העדשים עד לריכוך ומסננים.
מטגנים בצל ושום בשמן זית. כשהבצל מזהיב מוסיפים את העדשים והתבלינים. מבשלים עוד 2 דקות ומערבבים עם האורז בסיר
ממולאים עם קינואה
קינואה היא דגן בריא. ניתן להשתמש בה כתחליף לאורז כתוספת לארוחה אבל גם כארחה שלמה. קינואה במקורה היא מאכל עממי, של תושבי דרום אמריקה עוד בתקופת האינקה. הקינואה בעלת ערך תזונתי גבוה ביותר. היא עשירה בחלבון איכותי, סיבים תזונתיים, מגנזיום ברזל.
בממולאים הקינואה סופחת את הטעם של הירקות והופכת לטעימה.
מצרכים
4 פלפלים או עגבנית
1 כוס קינואה
¼1 כוסות מים
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
ירק אהוב כמו פטרוזיליה או סלרי קצוץ דק
1 קופסה גדולה עגבניות מרוסקות
3 כפות שמן זית
3 שיני שום
אופן ההכנה
מרוקנים את העגבניות או חותכים את ראשי הפלפלים.
מערבבים את הקינואה עם התבלינים והירק וחצי מכמות רסק העגבניות וממלאים בתערובת הזאת את הפלפלים או העגבניות.
מחוררים בעזרת מזלג את צידי הפלפלים, כשי שהרוטב יכנס בבישול
מסדרים הכל בסיר קטן, שבתחתיתו מעט שמן זית
מדליקים את הגז ולאחר 3 דקות מוסיפים את העגבניות המרוסקות שנשארו.
מוסיפים מים עד כיסוי הפלפלים/עגבניות
מבשלים כ 20 דקות עד חצי שעה עד לסבישול הקינואה
מרק תירס
נכון שחם אבל כולנו מדליקים מזגן ולמעשה בבית נעים ואין שום מניעה לאכול מרק טעים גם בקיץ. מרק תירס מהיר עם נטיפי ביצה יכול להוות מקור טוב לחלבון לקטנטנים וגם לנו.