אמנם ארוחות החג המשפחתיות לא יצאו לפועל השנה וכולנו נחגוג עם המשפחה הגרעינית בבית, אבל זה לא אומר שהארוחה לא צריכה להיות חגיגית ולוותר על עוגה טעימה. מוזמנים להכיר 3 מתכונים לעוגות כשרות לפסח, שיכולות להפך בקלות גם למתנה שאפשר להשאיר לסבא וסבתא ליד הדלת, או לפשוט משהו טעים ליד הקפה.
עוגת שוקולד
מוצרים:
70 גרם שוקולד מריר
3/4 כוס שמן
כוס סוכר
חצי כוס אבקת קקאו
שקית קמח תופח כשר של מסטר שף
3 ביצים
1 ורבע כוסות חלב או חלב קוקוס
תמצית רום
תמצית וניל
כוס וחצי שוקולד צ'יפס
אופן ההכנה:
טורפים סוכר וביצים לתערובת אחידה ובהירה
מוסיפים רום ווניל וחלב ומערבבים
ממיסים שוקולד בבון מרי או בפולסים במיקרו גל ומוסיפים לתערובת
מוסיפים קקאו, קמח ושוקולד צ'יפס
אופים כחצי שעה בתנור שחומם מראש לטמפרטורת של 170 מעלות בתבנית עגולה 24 או 2 אינגליש קייק
עוגת תפוזים
חומרים
3 ביצים
150 גרם (3/4 כוס) סוכר
קליפה מגוררת מתפוז אחד
1/3 כוס מיץ תפוזים טבעי
1/3 כוס שמן קנולה
300 גרם (3 כוסות) שקדים טחונים
ההכנה:
מחממים תנור לטמפרטורה של כ 170 מעלות
מקציפים סוכר וביצים
מוסיפים את קליפת התפוז
מיץ תפוזים ושמן
לאחר מכן מוסיפים את השקדים הטחונים ומערבבים
אופים כ 40 דקות ומוציאים כשהיא אפויה בפנים (בדקו עם קיסם)
העוגה צונחת קצת לאחר הצינון.
עוגת תותים
חומרים לעוגה
6 ביצים
שקית מסטר שף של קמח כשר לעוגה
1 ו 3/4 כוסות סוכר
חומרים לציפוי
חצי קילו תותים
2 מיכלי שמנת מתוקה
כוס חלב
אינסטנט פודינג
ההכנה
מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
מקציפים את החלבונים, מוסיפים את הסוכר בהדרגה עד לקבלת קצף יציב.
מוסיפים לקצף את החלמונים והקמח תוך כדי קיפול עדין.
אופים בחום בינוני כ 30 דקות
כשהעוגה מתקררת – הקציפו 2 מיכלי שמנת מתוקה עם חלב ואינסטנט פודינג, לפי ההוראות על אריזת הפודינג.
צפו את העוגה בקרם וקשטו בתותים חתוכים