פסח מתקרב ואיתו השאלה הגדולה של הורים- במה נאכיל את הילדים. בלי לשים לב גלוטן ופחמימות מחיטה הפכו לארוחות המשמעותיות במהלך היום. ילדים מתחילים את הבוקר עם קערית קורנפלקס, ממשיכים בצהרים עם פסטה ומקנחים בערב עם טוסטים, לחמניות או פיצות.
המבחר שמזמן לנו החג למאכלים לפסח הוא מצומצם יותר ובעיקר נקי מסוגי לחמים ומאפים קמחיים. הלחץ של הורים מובן כיוון שילדים, בעיקר צעירים, מעדיפים שדרה גם בארוחות שלהם. מצד שני חג הפסח מאפשר טעימות של סוגי מזון שונים ומגוון מעניין אחר.
לפני שאתם מתפתים לקנות לחמניות כשרות או להכין בבית סוגי לחמים כשרים ועוגות מקמח מצה, מוזמנים להכיר כמה סוגי קמח שונים שיכולים להחליף את הקמח הרגיל מחיטה וגם רעיונות איך להכין מאכלים מוכרים ככשרים לפסח.
קמח אורז
מדובר בקמח הנוצר מטחינת גרגירי האורז לאבקה. הקמח לא דומיננטי בטעמו אבל עשיר בסיבים תזונתיים. ניתן לשלב אותו במאפים שונים וליהנות מקמח קצת אחר בפסח.
מה אפשר לעשות איתו? אפשר לקמח שניצל ואפשר להמיר חלק מכמות הקמח הרגיל בעוגות ועוגיות. הוא קצת יותר כבד ויבש ולכן מומלץ אם משתמשים בו בעוגות, להוסיף יותר נוזלים.
מתכון לבראוניז מקמח אורז כשר לפסח
חצי כוס שמן
כוס סוכר
חצי כוס רסק תפוחים
4 ביצים
כוס כמח אורז
2 חבילות שוקולד מריר
הכנה:
ממיסים את השוקולד ומערבבים אליו את כל החומרים. אופים בחום בינוני בתבנית 20/30.
קמח חומוס
לאוכלי קטניות מדובר בפתרון בריא. מדובר בקמח שהוא למעשה חלבון של גרגרי החומוס, אם אתם מחוברים לרשת בטח הכרתם את המתכון שנעשה מהמים של החומוס בקופסאות שימורים. ניתן מסתבר להכין ממנו נשיקות טבעוניות, כיוון שהמים עשירים בחלבונים וכך גם הקמח הזה. טבעונים רואים בו תחליף לבלילת הביצה בבישול ובאפייה.
מה אפשר לעשות איתו? חשוב להדגיש שהטעם שלו דומיננטי וצריך לאהוב אותו. אפשר להוסיף אותו לקציצות או לקמח איתו ואפשר להכין איתו בצקים שונים או להוסיף לפשטידות.
קמח תירס
קמח המוכר העשוי מגרגרי תירס טחונים. הוא מוכר במתכונים שונים ויכול להוות בסיס לפשטידות ולחמים.
מה אפשר לעשות איתו? ניתן להכין מאפים מתוקים, מוכרת בעיקר עוגת המלאי- עוגת קמח תירס וגבינות מתוקה שיכולה להפך בקלות לארוחת ערב טעימה. ניתן לשלב את הקמח בפשטידות ולאפות ממנו לחמניות.
מתכון לפולנטה:
500 גרם קמח תירס
חצי ליטר חלב
פלפל מלח ואגוז מוסקט
500 גרם קמח תירס איכותי
500 מ"ל שמנת
1200 מ"ל מים
פלפל שחור גרוס ואגוז מוסקט
150 גרם גבינת פרמזן מגורדת
אופן ההכנה:
מביאים לרתיחה מים וחלב יחד עם התבלינים בסיר, לאחר רתיחה מנמיכים את האש.
מוסיפים תוך טריפה נמרצת את קמח התירס.
מערבבים כ 5 דקות עד שהתבשיל מסמיך.
מוסיפים פרמזן.
מגישים לשולחן, רק להיזהר כי זה חם!
בתאבון!