אנחנו רוצים לתת לילדינו את האוכל הבריא ביותר ולאפשר להם להיחשף למגוון בריא של מוצרים. לפעמים בגן או בביקורים אצל חברים ומשפחה הם נחשפים לדברים אחרים. אז לפני שהם מפתחים טעם ודעה משלהם, הנה מתכון טעים ומאד בריא שמצליח לדחוף לתוך קציצה אחת את כל הבריאות שאפשר.
מצרכים:
· בשר טחון או עוף/הודו טחון מה שאתם מעדיפים (400 גר)
· קישוא
· בצל
· שום
· פטרוזיליה
· גזר
· תפוח אדמה
· ביצה
· רסק עגבניות
· מחבת
· סיר
· פירורי לחם
· תבלינים לפי הטעם
אופן ההכנה:
· מרסקים עם פומפייה את כל הירקות לקערה נפרדת.
· סוחטים היטב את כל הירקות, כדי להוציא מהם את כל המיץ (אם נשאר מיץ בזמן הבישול זה מתפרק)
· לירקות מוסיפים בשר טחון.
· שום כתוש
· ביצה
· פירורי לחם
· מעט מלח, אפשר כורכום, כמון מה שאתם אוהבים להוסיף להם.
· מניחים רגע במקרר.
· לוקחים מחבת טפלון ושמים בו טיפה שמן זית.
· מוציאים את התערובת מהמקרר ויוצרים קציצות קטנות.
· מניחים את הקציצות במחבת וסוגרים מכל צד.
חשוב : אפשר לעצור כאן ולהכין פשוט קציצות מטוגנות וטעימות. או אפשר להוציא מהמחבת לפני שזה מוכן לגמרי ולהכין רוטב עגבניות בצד ולבשל את הקציצות בתוכו.
· בסיר נפרד מטגנים מעט בצל, שום, עיגולי גזר.
· מוסיפים קופסה של רסק עגבניות
· מוסיפים מים
· מלח פלפל וברגע שזה מבעבע מתחילים להוסיף את הקציצות שסגרתם במחבת.
· המלצה – להוסיף לרוטב גם קוביות של תפוחי אדמה.
בתאבון!