שבועות הריון

שבוע 2

הריון נספר החל משבוע 1, השבוע בו מתרחשת הווסת. למעשה חלק מהנשים בכל לא יקלטו להריון וכרגע את עדיין לא בהריון, רק רגע לפני הביוץ.

בשבוע זה סביר להניח שהווסת הסתיימה ורירית הרחם מתעבה מתפתחת. רירית הרחם היא המקום בו בעתיד העובר ייקלט ולכן חשוב שהרירית תהייה מעובה מספיק.

לקראת סוף השבוע השני, בו את נמצאת בערך 14 ימים מסיום הווסת, מתרחש הביוץ. חשוב זכור שלא כל הנשים מבייצות בדיוק לאחר 14 ימים ויש כאלה שיבייצו גם לאחר 20 ימים או במועדים שונים, תלוי באורך המחזור של כל אישה. הביוץ עצמו מלווה לעיתים בתחושות לא נעימות ואפילו כאבים באזור הבטן התחתונה.

הביוץ נמשך בין עשרים וארבע שעות לארבעה ימים, במהלכו יכול זרע לפגוש את הביצית ויפרה אותה. ברגע המפגש של הזרע עם הביצית נוצר עובר, שהוא בהתחלה צבר תאים ורק בהמשך מתפתח לעובר.

איך יודעים מתי מתקיים הביוץ?

  • כאבי בטן - יש נשים החשות כאמור בכאבים קלים או קשים יותר בבטן התחתונה. נכון שלא כל כאב בטן הוא ביוץ, אבל זה אחד הסימנים.

  • טמפרטורת הגוף - ניתן לזהות את יום הביוץ על-ידי זיהוי ירידה בטמפרטורת הגוף. אם אישה תמדוד חום גוף כל יום, היא תראה שבים הביוץ טמפרטורת הגוף נמוכה מעט מהממוצע שלה ולאחריו היא עולה.

  • הפרשות שונות ושקופות - הורמון האסטרוגן המיוצר על ידי השחלות בכמות מוגברת לפני הביוץ, גורם לצוואר הרחם להפריש בימים אלו נוזל לבן-שקוף רירי אל מחוץ לנרתיק. תפקיד הריר הזה הוא לנקות את הדרך מזרעים ישנים ופגומים ולהכין אותו לקראת בואם של זרעים חדשים, לספק להם מזון ולעזור להם לנוע בדרכם אל החצוצרות.

  • ערכות ביוץ - בכל בתי המרקחת והפארמים נמכרות ערכות ביוץ ביתיות המאפשרות לדעת מתי הוא יום הביוץ של כל אישה.

  • בדיקת אולטרסאונד – ניתן להיעזר בבדיקת אולטרסאונד לראות את מצב רירית הרחם ולזהות את הביוץ.

מה כדאי לעשות בשבוע 2

  • מומלץ להימנע מעישון ומאלכוהול כבר בשלב זה

  • מומלץ לקחת חומצה פולית, מתחילת ההריון ואפילו לפני כן ועד לסיום הנקה

  • זה זמן מצוין להתחיל להקפיד יותר על תזונה בריאה, שינה ושתיית הרבה מים

עוד כתבות בנושא:

* המידע המופיע כאן אינו מהווה המלצה רפואית או המלצה לנקיטת הליך רפואי ואינו מחליף בשום אופן יעוץ רפואי. בכל עניין רפואי יש לפנות לרופא כנדרש. כל המסתמך על המידע המוצג עושה זאת על אחריותו בלבד.